Işıklar Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, mahalle muhtarları ile bir araya gelerek baharla birlikte hayata geçirilecek çalışmalar ve mahallelerin eksikleri üzerine görüşmelerde bulundu.

Işıklar Muhtarlarla Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtarlarla düzenli toplantılar gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çeltik Mahallesi’nde düzenlediği kahvaltılı toplantıda Silivrili muhtarlarla bir araya geldi. Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan’ın selamlama konuşmasının ardından, referandum süreci ile ilgili teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Işıklar, şunları söyledi: “Referandum sonrası nerede kalmıştık, neler yapacağız, bugün bunları konuşalım istedik. Türkiye çok gergin bir ortamdan çıktı. Hiçbir sorun yaşamadan, Silivri’de hoşgörü ortamıyla süreci tamamladık. Hepinize teşekkür ediyorum, % 88’e yakın bir katılım oldu. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik, bu sizin, hepimizin başarısı. Huzurlu, kavga gürültüsüz, gergin olmayan bir ortamda bu sonucu aldık, bu gergin ortamda kolay değildi. Bundan sonrası artık parlamentonun.”

IŞIKLAR: “SİZİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ BİZİM ÖNCELİĞİMİZ”

Işıklar, toplantıdaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sahada çalışan tüm müdürlüklerimiz de bugün burada sizlerle birlikte. Eksik ve talepleri not alsınlar, daha sonra değerlendirip bir program dahilinde hemen uygulamaya alacağız. Bunları yaparken de bugüne kadar olduğu gibi, siz muhtarlarımızın görüşleriyle öncelikli olanların yapılması konusundaki aldığımız karar geçerli olacak. Silivri merkezde olduğu gibi elimizde olmayan bir çok sebepten dolayı işlerin bazen istediğimiz süratte gitmediğini görüyoruz. Bunu en aza indirerek, az zaman kaybıyla yapmaya gayret ediyoruz. Gerek Büyükşehir, gerek devlet ve karayollarıyla işbirliğimiz devam ediyor.

“PLAN SÜRECİNDE GELECEĞİMİZİ KARARLAŞTIRACAĞIZ”

Plan süreçlerimiz var, Silivri çevresi merkez planlarının Mayıs ayı itibari ile gelmesi düşünülüyor. Bu planlar çok önemli geleceğimizi bir anlamda kararlaştırmış olacağız. Mahallelerimizde planı anlatacağız. Bu süreç çok önemli, geçen sever yaptığımız gibi açık bir şekilde tartışarak, görüş ve önerileri alıp, varsa vatandaşımızın mağdur olduğu noktalarda itirazlarımızı yapacağız. Eski köylerimizde devam eden çalışmalarımız aynı şekilde sürdürülüyor. Bahar mevsiminin getirdiği işlerimiz var, tarla yolarının açılması, cami temizliği, çevre temizlik işleri, parkların bakımı, meydanlar, sosyal donatılar onları takip ediyoruz. Bazı mahallerimizde devam eden veya başlayacağımız işler var Fener’de, Akören’de, Değirmenköy’de, Danamandıra’da var. Ortaköy’de ve Selimpaşa’da da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devam eden işlerimizin çoğu genellikle mevcut yapıyı, mevcut yaşam şeklini korumaktan geçiyor.

“KİMLİĞİMİZİ BOZACAK PROJELERE BU İLÇEDE YER YOK”

İş yapacağım diye kalkıp bizim yaşamımıza uymayan, bizim kimliğimizi, kişiliğimizi bozan projelere çok dikkat ettiğimizi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bizim kırmızı çizgimiz bu. Tarım çalışmalarımız daha da hızlanacak. Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yerimizde, Üreticiler Birliğimize, Ziraat Odamıza, Önder Çiftçi Derneğimize yerler vereceğiz. Bütün köylerimizden gelen çiftçilerimize aile tarımı, köy tarımı yapanlara özel yer ayıracağız. Burası bitsin, bir tane de Fatih Mahallesinde Pazar yerimiz olacak. Silivri merkezi için söylüyorum artık sokakta pazar olmayacak. O pazarlarda da bölge üreticilerimiz, kadınlarımızın el emeği ürünlerini satması için yerler oluşturacağız. Mahallelerimizde de küçük aile tarım satış yerleri oluşturup, hem üreticiyi özendirmek, hem de tüketiciyi ilçemize çekmek amacıyla bunu hayata geçireceğiz.

“2018 YILINDA YAPILMAMIŞ YOL BIRAKMAYACAĞIZ”

Meydan düzenlemelerinden tutun, sokak aralarına kadar 2018’de tamamını bitireceğiz. Merkezde iki projemiz var başlamak üzere olduğumuz, bir viyadüğümüz var devlet hastanenin önünde trafik sorununu ortadan kaldıracak çalışma için karayollarından haber bekliyoruz. Bir de Kaymakamlığın arkasındaki otoparkımız var başlamak üzere olduğumuz. 2018 yılının tamamını mahallelerimizin yol yapımı için ayıracağız. Tüm mahallelerde altyapısı biten her yerde yol, temizlik, park ve bahçe işlerinin tamamını 2018 yılında bitireceğiz. Yapılmamış yol bırakmayacağız.

“GELECEK SİLİVRİ’DE”

Gelecek burada, İstanbul’un da, bu bölgenin de geleceği Silivri. Biz burayı tutarsak, burayı korursak bunun nimetini göreceğiz. Hem de öyle hayal, çok uzak bir zaman da değil, 2-3 seneden bahsediyorum. Bu değerleri korumak, hepimizin ortak görevi, Silivri’yi çok güzel ve büyük bir gelecek bekliyor.” Toplantının devamında muhtarlar ve Çeltik sakinlere hizmetlere ilişkin talep ve önerilerini dile getirdi.