Kaçak döküm tehlike saçıyor

Silivri'de yapılan kaçak dökümler tehlike saçmaya devam ediyor. Özellikle Seymen-Kılıçlı arasındaki yolun tek şeridi kaçak döküm yüzünden tamamen kapanmış durumda. Yetkililerin kestiği cezalar da kamyon şoförlerini kaçak dökümden vazgeçirmiyor.

Kaçak döküm tehlike saçıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’nin özellikle ormanlık bölgelerinde hafriyat kamyonlarının yaptığı kaçak dökümler, sürücülere zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Yer yer yolun tek şeridini tamamen kapandığı gözlenirken, gerek herhangi bir uyarı olmaksızın sürücülerin birden önüne çıkan öbek öbek atıklar kaza riski oluşturuyor, gerekse dökülen maddelerin insan sağlığı açısından zarar derecesi kontrol edilemiyor. Bu da vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor.
Seymen- Kılıçlı yolu bu tehlikenin en yüksekte yaşandığı yer. Yol adeta tek şeride düşmüş durumda. Kamyon sürücüleri yolun bir şeridini yaptıkları kaçak dökümlerle kapatmış durumda. Bu da kaza riskini yükseltiyor. Ayrıca çevreye ağır bir koku yayan bu atık öbeklerinde kimyasal atık olma ihtimali de akıllara geliyor.
ilivri Belediyesi Zabıta Amirliği’nden alınan bilgilere göre 2015 yılı içerisindeki yaklaşık 3 aylık süreçte toplamda 10 adet kaçak döküm tespit edildi ve bu dökümü yapan kamyon sürücülerine toplamda 35,054 lira para cezası uygulandı.