Kafelerin yıkımı başka bahara mı kaldı?

Silivri'de her yıl yaz sezonunun bitiminde yıkılacağı ilan edilen eğlence tesislerinin yıkımı bu yıl da gerçekleşmedi.

Kafelerin yıkımı başka bahara mı kaldı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Silivri sahili Kazım Koyuncu Yürüyüş yolu üzerinde bulunan işletmelere gönderdiği yazıda işletmelerin yıkımının İBB ekiplerince Eylül ayı sonunda yıkılacağı bildirilmişti. Her yıl yıkımı gündeme gelen işletmelerin ise sahipleri durumun belirsizliğinden duyduğu rahatsızlığı sıklıkla dile getiriyor. Eylül ayında yıkımı gerçekleştirilmeyen eğlence mekanlarının akıbeti henüz belli olmazken, bu yıl da yıkımın yapılmaması tesislere önümüzdeki sezon için de müsade tanınacağı şeklinde yorumlandı. 

Boşaltılan binalar ne zaman yıkılacak?

Silivri'de Boğluca Deresinin ıslah çalışmaları kapsamında istimlak edilerek tahliye edilen binalar yıkım gününü bekliyor. İBB ekipleri tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Caddesinde bulunan binaların bir kısmı yıkılırken bir kısmının yıkımı ise henüz gerçekleştirilmedi. Aydınlatma ve elektriğinde kesildiği bölgede terk edilen binalar ise tinercilerin yuvası haline geldi. Bölgede yaşayan vatandaşlar ve esnaf ise durumdan şikayetçi.

Terk edilen binaları mesken tutan tinerciler nedeni ile rahatsızlık duyan bölge sakinleri, boşaltılan binaların bir an önce yıkılarak enkazın kaldırılmasını ve çalışmaların hızlandırılmasını bekliyor. İBB'nin ise yıkım bekleyen binaları ne zaman programa alacağı ve yıkım tarihi bilinmiyor.