Kaymakamlıktan çocuklara özel proje

Silivri Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Silivri'de ilk olarak yapılan uygulamayla 7/10 yaş çocukların fiziksel özelliklerine göre yetenekli olduğu spor dalına yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Kaymakamlıktan çocuklara özel proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocukları kötü alışkanlıklardan korunmaları, hangi spor dalına uygunluklarının taranarak raporlandığı proje çalışmaları Alibey Spor Salonu’nda 7-8 Kasım 2016 tarihlerinde yapıldı. 11 Kasım ve önümüzdeki hafta iki üç gün olmak üzere taramaların devam edeceği öğrenildi. 7-10 yaş grubu çocukların spor dallarına eğilimlerini belirlemek üzere Haliç ve Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından taramalar yapıldı.

İlçemiz merkezi ve mahalli ilkokullarından gelen öğrencilere; vücut ağırlığı, boy, kulaç uzunluğu, oturma yüksekliği, pençe kuvveti, koordinasyon, denge, 20 m sprint, otur eriş testi gibi önemli testler uygulandı. Uzman kişiler tarafından yazılacak raporlar doğrultusunda çocuklar uygun oldukları spor dallarına yönlendirilecek. İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak açılacak kurslara, katılabilecekler.
Çalışmaları yerinde gören ve öğrencilerle sohbet eden İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar’a, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin de eşlik etti.
İlçe Kaymakamlığının başlattığı projeye ilçe genelindeki 9 bin 100 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.