Koçer 'Bu çıraklık dönemimiz'

Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Oda için kullanılacak olan binanı tüm eksikliklerin giderildiğini, çok yakın bir zamanda da taşınacaklarını belirtti. Koçer, şimdiye kadar yaptıkları çalışmaların çıraklık dönemi olduğunu belirtti.

Koçer 'Bu çıraklık dönemimiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Haber Ajansı sahibi Yusuf Eker ile birlikte yeni oda binasında incelemelerde bulundular. Binada tüm çalışmaların tamamlandığı gözlemlenirken 30 Mayıs’ta yeni binada hizmet verileceğini belirten Koçer “tüm kullanılacak araç ve gereçler Çantadaki satılan dairenin ve mevcut odanın araçlarını olduğunu” vurguladı.

     Yeni binada incelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Koçer “Esnaf sanatkârlar camiası şanslı şöyle şanslı, bizler gibi doğru dürüst insanların elinde esnaf sanatkârlar odası. Kendimize zarar veriyoruz esnafımıza vermiyoruz. Yüz kızartıcı bir şey yapmayız, yaptıramayız. Esnaftan, yönetim kurulu arkadaşlarımdan habersiz bir şey yapma şansım yok. Çamur at izi kalsın olmaması lazım. Gelecekler bana söyleyecekler. Şuanda köşe başında dedikodu üretmekle bazı şeyler olmaz. Esnaf sanatkârlarımdan rica ediyorum bir şey duyduğunuz zaman burası onların kendi evi gibi, Her dakika buraya gelip bana diyebilir ki başkanım böyle mühim bir şey duyduk, böyle yanlış bir kelime, yanlış bir cümle sarf edersem beni yargılasınlar. Mümkün değil esnaf sanatkârları camiasında esnaf kardeşlerime kesinlikle ve kesinlikle yüz kızartıcı bir şey yapmam ve yaptırtmam. Biz dürüstlüğümüzle geldik buraya, dürüstlüğümüzle gideceğiz. Dik geldik dik gideceğiz. Muhalefetsizde bir şey olmaz. Çıraklık dönemimiz bu. Şuanda kiracıyım burada 3000 TL kiram var. Sayın Ali Tabakoğlu’na teşekkür ediyorum. Neden teşekkür ediyorum; İstanbul’da 152 tane oda seçim yaptı.300 lira 500 milyarla borçlu bıraktılar odayı. Şuanda ben aldığımda para yoktu ama borçsuz aldım. Bu konuda teşekkür ediyorum arkadaşlara. Burayı borçsuz aldım. Bu konuda şanslı hissediyoruz. Borçsuz aldık ama 8 bin lirayı aldık bir sene içinde de 700 bin liralık yatırım yaptık. Demek ki bir şeyler oluyormuş. Evet, çıraklık dönemimiz şuanda ustalık dönemimiz var kalfalık dönemimiz var.”dedi.

“Şu an bizim çıraklık dönemimiz”

     Yeni hizmet binasının 30 Mayıs’ta açılacağını belirten Koçer sözlerini şöyle sürdürdü;”Gününü kestik, davetiyemizi bastık. Allah kısmet ederse esnaf sanatkârlar camiasına yakışır bir şekilde hizmet binasını kazandırmaya hedefledik. Şuanda bu bizim çıraklık dönemimiz daha kalfalık var ustalık var. Çıraklık dönemimizde bunları yapabiliyoruz. Asıl hizmet ustalık döneminde. Hizmet var, hizmete devam. Esnaf sanatkârlarımızın yanındayız. Şimdi buraya güzel bir mutfakta kurdum. Köy köy mahalle mahalle Selimpaşa ,Gümüşyaka, Değirmenköy her hafta bir gün yemek tertip edip 15 tane esnafın sıkıntısını sorununu dinleyeceğiz.Sıkıntısı sorunu varsa notumuzu alacağız.Arkadaşlarımızla ilgileneceğiz.Çayımızı kahvemizi sohbetimizi ettikten sonra arkadaşlar işine gidecek.Bunu devamlı klasik haline getireceğiz”dedi.

“Silivri’de lokal sözü bir de düğün salonu sözü vereceğim”

     “Esnaf sanatkârlarımıza bir sözümüz daha var. Silivri’ye yakışır şekilde Silivri’de yaşamak güzel diyoruz hakikaten de öyle. Silivri’de yaşamak güzel. Babaeski Edirne Keşan’a gidiyorum, görüyorum şahit oldum. Esnaf sanatkârlar lokali olduğunu görüyorum. Büyük salonları olduğunu görüyorum. Silivri esnaf sanatkârı her şeye layık. Şuanda bunun açılışını yaptıktan sonra biz Silivri’de lokal sözü bir de düğün salonu sözü vereceğim. Allah kısmet ederse bunu da yapmaya çalışacağız esnaf sanatkârlarımıza. Az öncede ifade etmiş olduğum gibi bu bizim bir yıllık başkanlığımızda, şöyle diyeyim çıraklığımızda kalfalık var ustalık var. Allah iyilik sağlık verirse ekip arkadaşlarımızla beraber Silivri’de güzel şeyler olacak. Bu arada sayın belediye başkanımızın emeği üzerimizde çok. Gerçekten bize her konuda her şekilde yardımcı oluyor. Tabii ki muhalefetsiz bir şey olmaz. Bazen birbirimize kızıyoruz ama kızsa da bağırsakta çağırsak ta ona o bizim başkanımız ağabeyimiz. Biz kendisini seviyoruz. Büyükler affetmesini bilir dedim ben ona, o da bizi normal karşıladı. Kendisine de teşekkür ediyoruz, bizim yanımızda olduğu için, esnaf sanatkârların yanında olduğu için. Esnafımıza Özcan başkanımız büyük destek veriyor. Şimdi şöyle söyleyeyim ben 152 tane odanın içinde ya bir ya iki tane oda belediyelerle birlik içinde sağlam çalıştığını görüyorum.”

“Hayatta tek suçum var benim”

     “Biz diyoruz her zaman esnafın yanındayız. Hayatta tek suçum var benim. İnsanları seviyorum yani. Hakikaten insanları çok seviyorum halkı seviyorum. Bir de işi severek yapıyorum gerçekten severek yapıyorum. Tabi ki iyi olmak mümkün değil herkes içinde geçerli mümkün değil. Beş parmağın beşi bir değil. Bunlara kulak vermeyeceğiz gözümüzü kör yapacağız, kulağımızı sağır yapacağız.”

“Kasamızda para var, fare yok”

     “Çantadaki dairenin satılmasının nedeni şu şekilde oldu. Şimdi burada ne kadar esnaf sanatkârlar odasının başkanı olsam dahi benim bir üst kuruluşum var. Esnaf sanatkârlarının odalar birliği. Sayın başkan Faik Yılmaz’a gittik, yönetim kurulu başkanıyla konuştuk. Dedik ki bizim böyle bir dairemiz var, bu daireyi satacağım. Bize yük getiriyor. Her yıl bin beş yüz lira iki bin lira gibi bir maliyeti var. Bizim yönetim kurulu arkadaşlardan kimse kalmaz gitmez. Uygunsuz şekilde kullanmak istemiyoruz dedik burasını. Bir yazı yazın dedi bize. Yazışmamızı yaptık. Geldi bize cevap. Daireyi satabilirsiniz dendi. Bizde gittik 3 tane teklif aldık emlakçıdan. Yönetim kurulu kararı aldık daireyi sattık. Odanın hesabına aktarıldı para. Parayı aldım, görmüş olduğunuz mevcut inşaatımızda parayı kullandık. Şuan da şu şartlar altında da kasamızda para var fare yok. Şu şekilde sattık yani hiçbir tane yönetim kurulu biz orada gidip kalmayız dediler orada bizim işimiz olmaz. Olmasın dediler verelim. Çünkü oranın ne şekilde olduğunu kullanıldığını herkes biliyor yani.”

“Vefa borcumu ödedim”

      “Şimdi bir esnaf odası başkanı olaraktan kendi açımdan konuşuyorum. Ben kin tutmayan birisiyim. Özür dilemesem de kendimi affettirmesini bilirim. Yanlışım varsa gidip kendimi affettiririm. Gerektiği yerde el öperim. Özür de dilerim. Fakat açık açık destek vermememin sebebi de Ruknettin Aygül’e, benim bir vefa borcum vardı. Vefa borcumu ödedim şuanda. Seçimle ilgili işlerde bundan sonrada işim olmaz. Herkes bakacak işine. Rüknettin Akgül’e açık destek verdim vefa borcumdan dolayı verdim. Gene seçimlerde maddi manevi benim yanımda oldu. Çok destek verdi bana. Pişmanlık duyar mıyım, kesinlikle duymam duymadım da. Şunu ilave ediyorum seçimde masa altından gelenlerden değilim dik duranlardanım kesinlikle. İşin başından sonuna kadar oradaydım. Sandıklar açıldı sayıldı. Arkadaşlarımı satmadım vefa borcumu ödedim.”