Korsan 'Kimsenin yutacağını sanmıyoruz'

Silivri Çevre Derneği, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Metin Karakaş'ın "geçtiğimiz günlerde Fener mahallesine yaptığı açıklamaya karşı cevap verdi. Silivri Çevre Derneği yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Korsan 'Kimsenin yutacağını sanmıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Sn. Metin Karakaş, Çerkezköye yapılacak kömürlü termik santralden söz ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızla bizzat bu konuda kendim görüştüm bu meseleyi. Meselenin hangi boyutunda sıkıntı olacağını söyledim. Bir araştır, bir inceleyelim ona göre karar verelim" demiş.

Ortada bir karışıklık var. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu bugüne kadar bu konuda hiç düşünmemiş, hiç incelemeden mi karar vermişler.”

“Önce, Enerji Bakanlığı hiç araştırıp, incelemeden Trakyanın ortasına iki tane santral yapma kararı almış. Bu kararını yine hiç düşünmeden dört belediyeye (İstanbul Büyükşehir, Tekirdağ Büyükşehir, Çerkezköy ve Kırklareli-Vize belediyelerine) tebliğ edip plan değişikliği yapmalarını istemiş. Plan değişikliğine itiraz süresi bittikten sonra, konuyu bakanlar kuruluna getirmiş ve yine hükumetin tüm Bakanları ve Başbakan bu konuyu hiç araştırıp, incelemeden acele kamulaştırma kararı almışlar, bu kararı imzalamışlar ve Cumhurbaşkanına göndermişler. Cumhurbaşkanı da yine bu kararı hiç araştırıp incelemeden imzalayıp, yayınlanması için resmi gazeteye göndermiş.”

“Bakanların ve Başbakanın araştırıp, incelemediği ve sonra da Cumhurbaşkanının hiç araştırıp, incelemeden Resmi Gazeteye gönderdiği bu acele kamulaştırma kararı 22 Şubat 2017 de Resmi Gazetede yayınlanmış.  22 Martta itiraz süresi bitmiş. Kamulaştırma alanında mülkü olan yurttaşlar, Danıştayda söz konusu Bakanlar Kurulu kararının iptali için dava açmışlar. “

“Tüm bu olaylar olurken hiç araştırıp, incelemeden karar veren Bakanlar, Başbakan ve Cumhurbaşkanı, Sn. Metin Karakaş kendileriyle konuşunca, "hakikaten, biz bu konuda hiç araştırıp, incelemeden karar verdik, sen bi araştır da biz ondan sonra bi düşünüp, kararımızı değiştirelim" mi demişler?”

“Sn. Karakaş, "Henüz gol yok. Top çizgide. Top ağlarla buluşursa gol olur." demiş. Sn Karakaş yanılıyor. Top ağlarla buluştuğunda değil, çizgiyi geçtiğinde gol olur. Fakat bu konuda bırakın çizgiyi geçmeyi, bırakın ağlarla buluşmayı, top çoktan ağları deldi geçti.”

“Termik Santral meselesi çoktan, "ben Başbakanla görüştüm, Cumhurbaşkanıyla görüştüm. Konuyu yeniden düşünecekler" noktasını geçti. Bu artık mahkemelerin konusu. Yoksa Sn. Karakaş, Acele Kamulaştırma Kararının termik santral yapmak için değil de o kamulaştırılacak alanda futbol oynamak için mi alındığını düşünüyor?”

“Bizce, Sn Karakaşın, "kömürlü termik santral yapılmayacak. Ben Cumhurbaşkanına bizzat anlattım, sen bir araştır, bir inceleyelim" sözleri olsa olsa referandum için, evet oyları için bir manevra olabilir. Bunu da kimsenin yutacağını sanmıyoruz.”
“Ne Trakyada, ne de Türkiyenin hiç bir yerinde Kömürlü Termik Santral istemiyoruz!

Kömürlü Termik Santrallara HAYIR!..”