Mahalle Evi'nde Kadınlar Günü Buluşması

Kadınların sosyalleştiği, bir arada üretebilmenin keyfini yaşadığı Silivri Belediyesi Mahalle Evi'nde 8 Mart Kadınlar Günü öncesinde Başkan Işıklar'ın da katılımıyla tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Mahalle Evi'nde Kadınlar Günü Buluşması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde en önemli sosyal projelerinden biri olan Mahalle Evi’nde eğitimcilerle bir araya geldi. Gerçekleşen kahvaltılı toplantıya Başkan Yardımcısı Emine Tarin, belediyenin kadın birim müdürleri, CHP Silivri kadın Belediye Meclis Üyeleri Saadet Gençoğlu, Figen Yıldız ve Arzu Yalçınkaya, Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Aynur Süleymanoğlu ile Yardımcıları Nursel Erel ve Gülgün Narinç katıldı. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dilruba Önal ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Esma Işıklar da toplantıda yer aldı. 

IŞIKLAR; “ÖĞRENCİ OLAN KADINLARIMIZ ŞİMDİ ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYOR”

Başkan Işıklar, kadının ve kadın emeğinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Mahalle Evlerimiz kurulduğu günden bu yana çok önemli bir mesafe kat ettik. Kadınlarımızın sosyal hayatta yer almalarını, boş zamanlarını bir arada ve üreterek geçirmelerini sağlıyoruz. Kadınlarımızın ortaya çıkardıkları emekleri gördükçe yaptığımız çalışmanın ne kadar doğru olduğunu görüyor ve gurur duyuyorum. Ülkemizde kadının elinin değdiği böyle yerlere çok ihtiyacımız var. Mahalle Evleri’nin bugünlere gelmesini sizler sağladınız. Öğrenci olarak kurslara başlayan kadınlarımız şimdi yeni açılan Mahalle Evlerimizde öğrenci yetiştiriyor. Fiziki şartlarımızı geliştirerek, daha büyük alanlarda çalışmanızı, sergiler açarak gelir elde etmenizi sağlayacağız. Önemli olan ötekileştirmeden bu huzuru ve barış ortamını sağlamak, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”   

KARTAL; “TÜM MAHALLELERİMİZDE MAHALLE EVİ AÇMAYI PLANLIYORUZ”

Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Kartal, Mahalle Evleri sayısının arttırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek; “Silivri Belediyesi’nin ‘Biz büyük bir aileyiz’ sloganını özetleyen bir proje Mahalle Evlerimiz. Çok keyifli ve güzel çalışmalara imza atılan bir ortamımız var. 6 kursiyerle başladığımız Mahalle Evlerimizde, şimdi 7 mahallemizde toplam 698 kursiyerimiz var. Yeni merkezlerimizin açılmasına yönelik hazırlıklarımız söz konusu. Yılsonuna kadar 1200 kursiyer hedefliyoruz. Silivri’nin tüm mahallelerinde mahalle evi açmayı planlıyoruz” dedi. 

OLCAY; “YILDA 500 KADINIMIZ KURSLARIMIZI ZİYARET EDİYOR”

Eğitimlerle ilgili bilgiler aktaran Mahalle Evleri Sorumlusu Semanur Tülay Olcay; “Sizleri aramızda görmekten çok mutlu olduk. Her zaman bekliyoruz. Haftanın 5 günü 7 mahallemizdeki mahalle evlerinde kursiyerlerimize hizmet veriyoruz, birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz. Temel Dikiş Eğitimi, İğne Oyası, Ahşap Boyama, Kurdele Nakış ve Dekoratif Sabun Yapımı kurslarının yanı sıra, sağlık ve eğitim seminerlerinin de verildiği Mahalle Evlerimizde kadınlar üretiyor, kazandıkları özgüvenle ürettiklerini sergiliyor. 6 kişi ile başladığımız çalışmamızda yılda 500 farklı kişi kurslarımıza katılıyor” şeklinde konuştu. 

SÜLEYMANOĞLU; “KAGİDER OLARAK DESTEK VE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Mahalle Evleri kurs eğitmenleri ve belediyenin kadın müdürleriyle yapılan buluşmadan mutluluk duyduğunu ifade eden Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Aynur Süleymanoğlu, ortaklaşa yapılabilecek proje ve tekliflere hazır olduklarını dile getirdi. 

BOZÇALI, TOPLUM DESTEK MERKEZİ FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Toplantıya katılan Kurum Hekimi Şebnem Bozçalı da, Toplum Destek Merkezi’nin faaliyetleri ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.