Marmara denizi kirletiliyor !

Kanalizasyon sularının Tuzla deresi üzerinden Marmara Denizine akıtılması tepki çekti. Kokudan ve denizin renginin kırmızıya dönüşmesinden şikâyetçi olan vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Marmara denizi kirletiliyor !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri E-5 Karayolu üzeri Tuzla deresi üzerindeki köprü yanındaki İSKİ’ye ait deşarj kuyusundan kanalizasyon suları denize akıyor. Arıtılmadan denize akan pis sular kokuya ve sahil şeridinin renginin değişmesine neden olurken, çevre sakinleri yetkililerine seslenerek sahile bir an önce önlem almasını istedi.

Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, İSKİ tarafından Tuzla deresi üzerinden Marmara Denizine salınan pis sulara tepki göstererek “Burası düne kadar pırıl pırıldı, bütün İSKİ’nin atıkları buraya akmakta, bunu durdurmak için yetkilileri göreve çağırıyorum. Tuzla deresi Marmara denizine birleşmekte, Yaz sezonu da açılıyor İSKİ’nin ve Büyükşehir Belediyesinin raporlarında denizimizin temiz olduğu ifade edilmekte ama buradaki atıkları gördüğümüzde yarın denize girecekler, bir ton hastalıkları da beraberinde getirecek, bir an önce bu çevre kirliliğine yetkililerin dur demesini bekliyoruz”dedi.