Meteoroloji gün verdi Kuvvetli Kar Yağışı Geliyor

Türkiye'nin birçok yerinde Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası ve yağış etkili oluyor. Meteoroloji tahminine göre İstanbul'da kar yağışı etkisini Çarşamba günü hissettirecek.

Meteoroloji gün verdi Kuvvetli Kar Yağışı Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün Türkiye'nin birçok yerinde Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası ve yağışlar etkili oluyor. Meteoroloji yayınladığı son hava durumu raporunda 2 alarm da geçti. Ordu ve Giresun için verilen ilk alarmda kıyılarda kuvvetli yağmur, yükseklerde çok yoğun kar yağışının etkili olacağı bildirildi. Kar kalınlığının kısa sürede 20 santimi aşabileceği uyarısı bulunuyor. Meteoroloji Batı Akdeniz için de çok kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.

İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR

Öte yandan Habertürk'ün haberine göre, meteorolog Prof. Dr. Orhan Şen Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Salı gecesi İstanbul'un yüksek kesimleri kar ile tanışır. Alçak bölgeler de karla karışık yağmur olur" dedi. Kar sonrası ulaşım problemlerine de dikkat çeken Şen, "Yağan kar her zaman problem olmuştur. Bu nedenle İstanbul'un yüksek kesimlerinde ulaşımda problem yaşanmaması için gece trafiğe çıkılmaması gerekir." uyarısında bulundu.

KAR YAĞIŞI ASIL ETKİYİ ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖSTERECEK

Meteoroloji tahminine göre; kar yağışı asıl etkisini çarşamba günü hissettirecek. Bugün bir çok ilde görülen sulu kar yağışı da yarın yerini kuvvetli kara bırakacak. Kar yağışının etkili olduğu illerde 20 santimin üzerinde birikinti bırakması bekleniyor.