Nevşehirliler Dernek Binasına Kavuştu

Nevşehir Topaç Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binası, Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen tamir bakım ve onarım çalışmalarının ardından modern bir görünüme kavuştu.

Nevşehirliler Dernek Binasına Kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tamir, bakım ve onarım çalışmaları ile bahçe düzenlemesi Silivri Belediyesi tarafından yapılan, Nevşehir Topaç Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasının açılışı haftasonu gerçekleştirildi. Açılışa Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İlçe Yönetimi, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Dernek Başkanı İsmet Toprakçı Er ve Yönetimi, oda başkanları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları ile Nevşehirliler katıldı.

DERNEK BAŞKANI TOPRAKÇI TEŞEKKÜR ETTİ

Nevşehir Topaç Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Toprakçı, açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında: “Dernek binamızın yapımında emeği olan Belediye Başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” diyerek şükranlarını dile getirdi.

IŞIKLAR: “İSTANBUL’UN EN HUZURLU İLÇELERİNDEN BİRİ OLMAMIZ TESADÜF DEĞİL”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Yaklaşık 8 yıldır 17 derneğimizin tamamına istisnasız destek olmaya çalışıyoruz. Hayata geçireceğimiz Hizmet Evi projemizin içerisinde derneklerimizin toplantılar yapabileceği, bir araya gelebilecekleri dernekler yerleşkesi yapacağız. Nevşehirliler dernek binamız çok güzel oldu. Binası olmayan derneklerimize de binalar yapıyoruz. Şimdi Alibeyliler için çalışmalara başladık. Bulgaristan Göçmenleri Derneğimiz için bir Balkan Evi projemiz var yine Mübadele Derneği’ne Fatih Mahallemizde dernek yeri vereceğiz. Eksik olanı tamamlayarak, geldiğimiz yeri unutmadan kaynaşacağız. Bizim zenginliğimiz yerin altında değil, yerin üzerinde. Din, dil, ırk, kimlik sormadan binlerce yıldır bir aradayız. İstanbul’un en huzurlu ilçelerinden biriyiz ve bu bir tesadüf değil. Hepinizin katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkürler. Doğduğu ve doyduğu yeri unutmadan, yaşadığı yeri geleceğe taşımak hepimizin görevi. Dernek binamız hayırlı olsun, güle güle kullanın.”

NELER YAPILDI?

Gerçekleşen konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri ardından dernek binasını gezdi. Atmaca Sokak ve Kartal Sokakları kapsayan çalışmalarda; 22 m² yeni beton parke taşı döşenmesi, 50 m² yeni mineral yüzeyli beton parke taşı döşenmesi, 35 m² parke taşı kaldırım tamiri ve 88 metre bordür tamiri ile dernek bahçesinde 95 m² granit plak döşemesi ile peyzaj düzenleme çalışmaları yapıldı.