Nice yıllara KAGİDER

Silivri Kadın girişimciler Derneği (KAGİDER), 5.kuruluş yılını çeşitli etkinliklerle kutladı. Gün boyu devam eden etkinliklerde dernek üyeleri, davetlilere kendi branşlarında bilgi paylaşımında bulundular.

Nice yıllara KAGİDER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Sanayi ve İş dünyası Federasyonuna bağlı Silivri Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) 5.kuruluş yılını dün düzenledikleri etkinliklerle kutladılar. Yaşar Kemal Sergi Salonunda saat 13.30’da başlayan etkinliklerin açılış konuşmasını dernek Başkanı Aynur Süleymanoğlu gerçekleştirdi.

Başkan Süleymanoğlu konuşmasında “Sizlere derneğimizin kuruluş ile ilgili kısa bilgiler vermek istiyorum. Adını rahmetle andığımız Kadir Baran, o zamanki Silivri SİAD başkanımızın büyük desteği ve 25 kurucu üyesi ile 2010 yılının sonunda Silivri kadın Girişimciler Derneği kuruldu. Daha sonra yeni ve yine birbirinden değerli üyelerimiz aramıza katıldılar. Öncesinde tanımadığım Dernek üyesi arkadaşlarım yakından tanıma fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Ne güzel, ne iyi, ne olağanüstü kadınlarla tanışmışım. Özverili çalışmalarını hayran kaldım. Buradan söylemek isterim ki hepinize gurur duyuyorum. Derneğin başkanlık görevini üstlendiğim 5 yıllık dönem boyunca, bana verdiğiniz destek için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler, ne yapmaya çalıştıksa gerekli olan gücü ve Azmi her zaman Yanı başımızda olan sayın kaymakamlarımızdan, Sayın belediye başkanımızdan, değerli yerel yöneticilerden, sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinden ve bağlı olduğumuz TÜRKONFED ailesinden aldık. Bugünkü toplantımızın önemli sebeplerinden biri de bize yardımlarını esirgemeyen herkese şükranlarımı arz etmektir. Gelecek dönemlerde de kadın girişimcilerin girişimcinin bilincini ve bilinirliğini arttırmaya, ekonomik ve sosyal olarak statülerini geliştirmeye yönelik etkinliklerle gerçekleştirmeyi planladığımız güzel projelerimiz mevcut,  şunu da belirtmeden sözlerin bitirmek istemiyorum. Ülkemizde daha güzel gelecek için kadın çalışmasına ihtiyacı olduğunu, hem sosyal, hem matematiksel, hem de ekonomik açıdan açıkça ortadadır. Kadın girişimciliği teşvik edecek politikalara ihtiyaç var. Kadının üreterek varlığını özgürce ortaya koyarak tüm karar alma süreçlerinde etkin ve eşit rol aldığı bir ülkede iş yapmayı arzu ediyoruz”dedi.

Gerçekleştirilen etkinliklere Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin, Meclis üyesi Saadet Gençoğlu ve Süheyl Kırkıcı, Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Trakyasifed yöneticileri, SİBESO Başkanı Nuray Koçer ve yönetim kurulu üyeleri, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Şoförler odası Başkanı Recep Akıncı, CHP Başkanı Suna Göçengil, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, AK Parti ve CHP yöneticileri, STK Temsilcileri,dernek üyeleri ve davetliler katıldı.