ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, 15 Temmuz davaları hakkında Silivri'de basın açıklaması yaptı

15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin Yurtta Sulh Konseyi İstanbul Yapılanması duruşmasının görüldüğü Silivri'de ÖNDER İmam Hatipliler Derneği basın açıklaması yaptı.ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Silivri'de devam eden 15 Temmuz...

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, 15 Temmuz davaları hakkında Silivri'de basın açıklaması yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin Yurtta Sulh Konseyi İstanbul Yapılanması duruşmasının görüldüğü Silivri’de ÖNDER İmam Hatipliler Derneği basın açıklaması yaptı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Silivri’de devam eden 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin Yurtta Sulh Konseyi İstanbul Yapılanması duruşması öncesinde basın açıklaması yaptı. ÖNDER adına açıklama yapan Gençlik Komisyonu Başkanı Abdullah Ceylan, 1,5 milyona yakın öğrencisi ve rakamlarla ifade edilemeyecek kadar mezunu ve mensubu olan imam hatip camiasının bireyleri adına Silivri’de olduklarını ifade etti.

Ceylan, “İradesine el konulmasına müsaade etmeyen milletimiz ile güç birliği yapan devletimiz, darbecilerin tüm yapılardan tasfiye edilmesi için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Darbe girişimi esnasında gözaltına alınan ve sorgularının ardından tutuklanan FETÖ mensupları şimdi adalet önünde hesap veriyor. Türkiye’nin bağımsız mahkemeleri hiç kuşkusuz anayasa ve yasalar çerçevesinde yargılama sürecini tamamlayacak ve kararını verecektir. İmam Hatipli gençler olarak bizler de; 15 Temmuz ihanetinin arkasındaki bütün odaklarla sonuna kadar mücadele edilmesini beklemekteyiz. FETÖ davaları ihanet girişiminde bulunan suçluların yargılanmasından öteye, Türkiye’nin darbeler tarihinin kanlı sayfalarına kalın bir çizgi çeken destansı direnişin bir devamı olarak görülmelidir. FETÖ davaları hukukun tecellisidir fakat bir milletin varoluş mücadelesinin en önemli stratejik ayağıdır aynı zamanda. Bizler de imam hatip gençliği ve camiası olarak 15 Temmuz davaların gözlemcisi olarak bugün buradayız. Bu ülkenin geleceğine dair tüm umutlarımızı, büyük ideallerimizi elimizden almaya kalkışan, milletimizin tüm birikimini yok etmeye çalışan FETÖ’ye en masum olarak görüldüğü dönemlerde bile asla sempati beslemeyen ÖNDER ve imam hatipli gençler olarak, 15 Temmuz davaların hem mağduru, hem müştekisi, hem tanığı, hem müdahiliyiz” ifadelerini kullandı.