Para kazanmak için gitti IŞİD'çi diye gözaltına alındı

Düğün parasını temin için Erbil'e giden 23 yaşındaki Yasin Abur'un, dönüş yolunda IŞİD mensubu olduğu gerekçesiyle Barzani güçleri tarafından gözaltına alındığı iddia edildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Para kazanmak için gitti IŞİD'çi diye gözaltına alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 aydır evlat hasretiyle gözyaşı döken acılı aile, oğullarının biran önce kurtulması için yetkililerden yardım bekliyor. Oğlundan bir haber alamadıklarını belirten anne Gönül ve baba Seyhan Abur, “Bu bayramı zehir gibi geçirdik. Bugüne kadar müracaat etmediğimiz yer kalmadı. Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan oğlumuzu kurtarmalarını talep ediyoruz” diyerek gözyaşı döktü.

“SAKAL VE ŞALVARI VAR DİYE TUTUKLADILAR”
Erbil’e boyacı olarak giden Abur’dan 4 aydır haber alamadıklarını belirten baba Seyhan Abur, “Oğlum Yasin, Kuzey Irak’a çalışmaya gitti. Üç ay çalıştıktan sonra dönerken havaalanında Barzani’nin askerleri ‘sakal ve şalvarı var’ denilerek tutukladı. Biz, bunu 10 gün sonra öğrendik. Oğlum hariç 3 kişiyi daha tutuklamışlar. O 3 kişi, 50 gün hapis yattıktan sonra serbest bırakılmış. Oğlum 4 aydır ellerinde, 2 ay oğluma işkence yapmışlar. Yanından gelen arkadaşları anlattı bize. Hangi örgüttensin diyerek işkence yapmışlar.

Oğlum ise 'Benim örgütle işim olmaz, ben buraya düğün paramı kazanmak için geldim. İllegal yollardan da gelmedim, pasaportumla izinle geldim' demiş. Şimdi suçsuz olduğunu biraz kanaat getirmişler ama yine de bırakmıyorlar. Dört aydır çocuğumuza hasretiz. Buradan sayın cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza sesleniyorum; benim oğlumu bir an önce kurtarsınlar. Devletimizin kolu uzun, biz çok mağdur durumdayız. Devletimizin bütün kapılarını çaldık ama hiçbir sonuç alamadık” dedi.

“OĞLUMUN KURTULMASI İÇİN 30 BİN DOLAR İSTİYORLAR”
Anne Gönül Abur ise oğlunun kurtarılması için 30 bin dolar istendiğini belirterek "Avukat tutun diyorlar. Elde yok avuçta yok, kredilerle bu evimizi alabildik. Biz bu kadar parayı nasıl bulalım. Bayram bize zindan oldu. Ben çocuğumu istiyorum. Çocuğumun dönmesini bekliyorum. Gitmediğimiz çalmadığımız kapı kalmadı. Başbakanımıza duyurmuyorlar, Cumhurbaşkanımıza duyurmuyorlar. Dört aydır çocuğumdan haber yok. Sesine hasret kaldım çocuğumun, çok özledim çocuğumu“ diye konuştu.