Rizeliler Kongreye Gidiyor!

Önümüzdeki ay gerçekleşecek olan Silivri Rizeliler Derneğine adaylığını açıklayan ilk isim Sinan Abdullah Azder oldu.

Rizeliler Kongreye Gidiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’nin en aktif derneklerinden olan Rizeli’ler kongreye gidiyor. 2013’ün Ağustos ayında kurulan Silivri Rizeli’ler Derneğinin kurucu başkanı Esma Tüfekçi Zorer olmuştu. Ayrıca Zorer’in Türkiye’de Rizeliler ismiyle kurucu rolünü üstelenen ilk kadın başkan olduğu da biliniyor. Daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı görevini yarıda bırakmış, 2015’in Eylül ayında ise bu görevi Sancak Dolar’a teslim etmişti. Mevcut başkan Sancak Dolar tarafından yürütülen derneğin kongre tarihi belli oldu.
 

10 Aralık’ta kongre olacak
 

Silivri Rizeliler Derneği olarak kongre tarihini 10 Aralık 2017 Pazar günü olarak belirtilirken, başkanlık için adaylığını açıklayan ilk isim Sinan Abdullah Azder oldu. Aynı zamanda mevcut yönetim kurulu üyesi de olan Azder’in 10 Aralık’ta yapılacak olağan kongrede tek liste ile seçime gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.
 

Azder: “Kucaklayıcı olacağız”
 

Adaylığını yönetim kurulu toplantısı ile açıklayan Sinan Abdullah Azder’e telefonla ulaşarak aldığımız kısa değerlendirme ise şu şekilde:

“Bilindiği üzere yaklaşık 4 yıllık bir dernek olmamızın yanında yaptığımız birçok önemli çalışmalar oldu. Silivri’de yaşayan Rizeli hemşerilerimiz ile birlikte ilçemiz olan buraya tüm değerlerimizi örf ve adetlerimizi görüp bilinmesi adına bugüne kadar elimizden gelen ne varsa paylaşmaya, kaynaştırmaya ve bir bütün olduğumuzu gayretlerimizde gösterdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonrada bu amaçlarımız artarak devam edecektir. Silivri’nin hızla büyüyen nüfusu, çeşitlilik gösteren faklı kültürlerin buraya yerleşmesi bizleri daha da başka etkinlikler yapmaya sürüklediğini görüyorum. Biz Karadenizliler yerinde oturmasını pek beceremiyoruz. Gittiğimiz ve olduğumuz her ortamda neşenin, huzurun, sevincin hiç eksik olmadığını malumunuzdur. İnşallah olurda bu görev bizlere nasip olursa harika projelerim olduğunu göreceksiniz. Bu bakımdan zaten içerisinde olduğum derneğimizin bayrak yarışında bende varım demek istedim. Bu kararı kendi başıma da almadım. Yaklaşık 1 aydır geniş istişareler yapıyorum ve kanaat önderlerimizden fikir alıyorum. Sağolsunlar hiçbir olumsuz tepki almadığımı da belirtmek istiyorum. Öncelikle kurucu olan ve bizlere böyle güzel bir platformu hazır bırakan önceki başkanlarımızdan Esma Tüfekçi Zorer ablamıza ve mevcut başkanımız Sancak Dolar ağabeyime bugüne kadar gösterdikleri tüm emeklerinden ötürü teşekkürü bir bor biliyorum. Aynı şekilde derneğimizde görev alarak tüm çalışmalarımızda bu çatının altında gayret sarf eden yönetim kurulu üyesi, derneğimiz üyesi, maddi manevi destek veren tüm hemşerilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Geniş kapsamlı bir açıklamayı inşallah tekrar paylaşacağım” dedi.