Rum Ortodokslar Silivri'yi Ziyaret Etti

Ziyaretlerini sıklaştıran Rum Ortodokslar, ilan edilen son azizleri Aziz Nektaryus'un Silivri'de doğduğu evin yeri görmek ve ilçedeki tarihi eserleri dolaşmak üzere Silivri'deydi.

Rum Ortodokslar Silivri'yi Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede din ve kültür turizminin gelişmesi adına önemli adımlar atan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz yılın sonunda Silivri’de bulunan tarihi sarnıçta dini tören gerçekleştiren yaklaşık 2000 Yunan konuğa ev sahipliği yapmıştı. Gerçekleşen törenin ardından Silivri’ye ziyaretlerini sıklaştıran Rum Ortodokslar, geçtiğimiz Şubat Ayı gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından 15 Nisan Çarşamba Günü iki otobüsle Silivri’ye geldi.

Tarihi Kale Park’ta dini törenlerini gerçekleştiren Rum Ortodokslar, ilan edilen son azizleri Aziz Nektaryus’un Silivri’de doğduğu evin yerini ziyaret ederek, ilçedeki tarihi eserler hakkında bilgi aldı. 

IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Yunanistan’dan gelerek Silivri’de bir gezi programı gerçekleştiren Rum Ortodokslar, kültürler arası diyaloğu sağladığı için Başkan Işıklar’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Işıklar’a hediyeler takdim eden heyetin arasında Silivri Metropoliti Maksimos ile uzun yıllar Türk- Yunan dostluğunu güçlendirmek adına bir barış elçisi gibi çalışan Yunan Gazeteci Stelyo Hatsukıs da yer aldı. 

BAŞKAN IŞIKLAR; “SİLİVRİ İÇİN ÖNEMLİ BAŞLANGIÇLAR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Işıklar; “Silivri’mizde kültür kardeşliği adına attığımız bu adım çok önemli. İlçemizdeki tarihi eserlerimizin ortaya çıkarılması ve çekim merkezi haline gelmesi için önemli girişimlerimiz var. Büyük bir özveriyle, hep birlikte bu diyaloğu sürdürebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. Ziyaretinizden mutluluk duydum” dedi.