Sanayi yollarında düzenleme başladı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı ağırlayan Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, fabrika yollarının iyileştirme çalışmalarını başlatan Silivri Belediyesi'ne teşekkür etti.

Sanayi yollarında düzenleme başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, geleneksel Salı günü toplantılarında bu hafta Özcan Işıklar’ı ağırladı. SİAD üyelerinin isteği üzerine geçtiğimiz Pazar günü fabrika yollarına iyileştirme çalışmalarını başlatan Silivri Belediyesi, SİAD üyelerinden teşekkür aldı. 
Toplantıda açılış konuşmasını SİAD Başkanı Hakan Kocabaş yaptı. Kocabaş, fabrika yollarının düzenlenmeye başlandığını belirtti. ‘Kış aylarını güzellikle atlatabileceğiz’ diyen Kocabaş, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Biraz çamur olacak belki ama arabalar rahat rahat geçecek. İlkbaharla birlikte daha kalıcı çözümler ortaya koyacağız. Bunun gayretini görüyorum ve belediyemize teşekkür ediyorum. Yol bakım amiri gibi oldum. Yapılan yolları dolaştım. Özellikle Alipaşa tarafında Mesan Kilit’in orada önemli bir çukur vardı. Kaza olabilir endişesiyle ilk önce oradan başlandı.

‘KALICI ÇÖZÜMLER YAZA’
Kalıcı çözümler için özellikle Klas Sokak ve Değirmenköy’de kazılarak bir takım yollar yapılacak. Selimpaşa’nın AYM Ambalaj ve asansör firmasının olduğu yerlerde çok önemli problemleri var. Keza İlgen Vida’nın arka tarafında ve Mesan Plastik’in ön tarafında problemlerimiz var. Onları tek tek koordineli bir şekilde yapacağımıza inanıyorum. Başkanımızın desteğinin yanında aynı zamanda İbrahim Bey gibi çalışkan, gerçekten işini bilen ve seven bir arkadaşımız da var. Belediye ile irtibatımızı sağlayan Orhan Öpçin ve Önder Çolak’a da çok teşekkür ediyorum.”

‘ALT YAPI SORUNU BİTMEDİ’
Kocabaş’ın ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar söz aldı. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Işıklar, “Aslında alt yapı sorunu tamamen bitmiş değil. Şu anda bile şehir arıtmasının işleri devam ediyor. İSKİ, İGDAŞ ve diğer kurumlarla senkronize olmak zorundayız. İki üç yıl daha alt yapı ile ilgili çalışmalar sürecek. Bazı bölgelere girememe sebebimiz de bunlar. İşin diğer bir yönü, kalıcı olarak yapmak. Sizler de takdir edersiniz ki kaynaklar, imkânlar ve şartlar örtüştürmeden bunları yapmak zor. Biz de bir program dâhilinde yapıyoruz ve şöyle bir anlayışımız var; bir bölgeye başladığımızda orada konuşlanıyor, çalışmaları bitirip başka bir bölgeye geçiyoruz. Mevcut coğrafi şartlara göre şekil almaya çalışarak, tamamlayarak gitmek istiyoruz. İşin ekonomik kısmından, gelirlerimizden hiç söz etmek istemiyorum” dedi. 
Işıklar’ın açıklaması şu şekilde;

‘İNKAR EDECEK DEĞİLİM’
“Ben ticaretten anlamam ama kamu finansmanı konusunda iyi durumda değiliz. İnkar edecek değilim. Haziran ayından bu yana bir af söylentisi var. ‘Affın şüyu-u vukuundan beter’ derler. Aralık ayının sonunda yapılandırmaya müracaat edecek. Şubat’ın sonunda ödemeye başlayacak 36 ay sonra. Hiç çıkmasaydı, üstüne giderek alacaklarımızı toplama konusunda belki daha iyi bir çabamız olurdu. Ekonomik olarak 6-7 ay sadece Silivri için değil, Türkiye’nin birçok bölgesinde böyle bir tereddütte sebep oldu. Siyasetin ekonomiyle ilişkilendirilmemesi gerekir ama maalesef seçim dönemlerine yakın böyle şeyler yaşıyoruz.”

‘ÖNCE SAĞLAMLAŞTIRMAK GEREK’
Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Solak da, Işıklar’ın ardından şu şekilde konuştu: “Yol zemininin sağlamlığı açısından hafriyat toprağının kesinlikle dökülmemesi gerekiyor. Özellikle inşaatlardan çıkan hafriyat, toprağını yol malzemesi olarak kullandığımızda o yol üzerinde 50 cm ve 1000 metre de malzeme döşeseniz esner, asfaltı patlatır. Buna çok özen göstermemiz gerekiyor. Bizim burada yapacağımız işlemler, ilk önce yolun sağlamlığı yönünde. Deniz statiği yönünden esneyen yerlerin tespitini yapıp, bunları özellikle tekrar yeni baştan kaldırıp, yeni malzemeyle bunu yenilemek gerekiyor. İlk öncelikli işimiz bu.”

KOCABAŞ: EL BİRLİĞİYLE YAPACAĞIZ
Solak’tan sonra tekrar konuşan SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, “Biz Hasan Başkanımızla bütün bölgeyi dolaştığımızda, yapacağımız iyileştirmeleri Ortaköy’de belirledik. Kavaklı ve Selimpaşa’da çalışmaları belirledik. Alipaşa’da keza çalışmalar olacak. Klas Sokak’ta çalışmalar başladı. Sarten önünde tehlikeli durum arz eden yer var. Pal Plastiğin bölgesinde bir çalışmamız olacak. Sonra da Değirmenköy'de. Bunun sırasını tabi değiştirebiliriz. Buralarda çalışmalar yapılacak. Bu çalışmaları belediyemizle birlikte takip edeceğiz. Sizin de zaman içerisinde önerileriniz olursa benle irtibata geçebilirsiniz. Ben, Hasan başkanımla ve İbrahim Beyle devamlı irtibat içerisinde olacağım. İnşallah bu yolları el birliğiyle yapmaya gayret edeceğiz. Başka sorunlarımız olacak onları çözmeye çalışacağız. Maksat başkanımızın söylediği gibi diyalog olsun, düzgün istek olsun. Silivri SİAD olarak öncü bir Sivil Toplum Örgütüyüz. Bunu ben özellikle söylemek istiyorum. Biz belki diğer Sivil Toplum Kuruluşlarına da örnekte oluyoruz” dedi.