Silivri Belediyesi'nden basın açıklaması

Geçtiğimiz ay içerisinde bir sokak köpeğinin tedavi için yakalanma işlemi sırasında çekildiği ortaya çıkan görüntüler nedeniyle kurumumuz tarafından yapılan basın açıklamasıdır.

Silivri Belediyesi'nden basın açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Geçtiğimiz ay içerisinde bir sokak köpeğinin tedavi için yakalanma işlemi sırasında çekildiği ortaya çıkan görüntüler nedeniyle, Belediyemizin Küçük Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarından H.A ve K.Ş, 23.03.2017 tarihinde disiplin kuruluna sevk edilmiş, H.A’nın müdürlüğü ile ilişkisi kesilmiş, K.Ş’ye de uyarı cezası verilmiştir.

Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar, 30.03.2017 tarihinde hayvan barınaklarımızı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alıp personelin sokak hayvanlarına karşı dikkatli ve hassasiyetle yaklaşması gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştur. 

Bölgedeki en büyük ve donanımlı hayvan rehabilitasyon merkezine sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz can dostlarımızın tedavi, kısırlaştırma, paraziter mücadele, aşılama, işaretleme ve mikroçipleme çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü gibi, Yuvamı Arıyorum Projesi ile bugüne kadar yüzlerce sokak köpeğini sahiplendirerek sıcak bir yuva bulmalarını sağlamıştır.

Tüm bu çalışmalarımızı devam ettirerek, hayvanlarımızı satın alıp sokağa atan zihniyeti de, onların bir canı olduğunu unutan anlayışı da eğitmeyi sürdüreceğiz. Bu kentte hiçbir canlının canına dokunulmayacağını kamuoyunun bilgisine sunarız."