Silivri Birlik'te muavin devri bitiyor

UKOME'nin aldığı karara göre İstanbul'da hizmet veren 'tüm toplu ulaşım araçlarına' 7 Temmuz 2014 tarihine kadar GPS ve kamera cihazları takılma zorunluluğu getirilirken, Silivri Birlik Otobüslerine de 'iade makinesi' takılarak muavin dönemi sona eriyor. Ayrıca, kamera sistemi kurulacak.

Silivri Birlik'te muavin devri bitiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME’nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) aldığı karara göre; 7 Temmuz 2014 Pazartesi gününe kadar Kamu, Personel, Okul servis araçlarına GPS ve Dış kamera, diğer tüm toplu taşıma araçlarına ise GPS ve iç- kamera takılması zorunlu hale geldi.

İlgili tüm esnaflar, teknik özellikleri İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından belirlenen GPS ve Kamera sistemlerini, İBB Elektronik Sistemler Müdürlüğü’nün onayından geçmesinin ardından araçlarına monte ettirecek. Araçlara takılan sistemlerin GPS ID numaraları ve kamera kayıtları Toplu Ulaşım Hizmetlerine bildirilecek. 7 Temmuz 2014 Pazartesi günü itibariyle GPS ve Kamera uygulamasına geçmeyen esnafa Çalışma Ruhsatı ve Güzergâh Kullanım İzin Belgesi verilmeyecek.

SİLİVRİ BİRLİKLER DE KAPSAM İÇİNDE

İstanbul'daki tüm ulaşım araçlarını kapsayan karar içinde Silivri Birlik Otobüsleri de yer alıyor. Vatandaşların zaman zaman şikayetçi olup hak aradığı otobüsler, böylelikle merkezi sistemle kameradan takip edilecek ve kayıt altına alınacak.

İSTEDİĞİMİZ OLUYOR

Kasaba'ya konu hakkında bilgilendirme yapan Silivri Birlik Otobüsleri Kooperatif Başkanı Ergin Kalkancı; "Yönetim olarak biz bu işin peşindeydik. Metrobüs'te uygulanan sistemi biz de istiyorduk. Yani iade cihazını. Bu cihaz otobüslere takılınca, akbille yada İstanbul Kart ile parasını ödeyen iadesini alabilecek. Bu da muavinlere ihtiyaç ortadan kaldıracak. İETT genel müdür yardımcısıyla geçen ay görüştük. Cihazları test ettik. İlk etapta duraklara değil ama araçların içine iade cihazı takılacak. 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren başlayacak" şeklinde konuştu.

KAMERA SİSTEMİ OLACAK

Otobüsle seyahat esnasında vatandaş-muavin ve şoförlerle sorunlar yaşandığını belirten Kalkancı, artık bunun da önüne geçileceğini ifade etti. UKOME'nin kararıyla kamera sistemi kurulacağını söyleyerek; "Kamera sistemi olunca herkes hakkını arayabilecek. Çünkü her şey kayıt altına alınacak. Suç varsa, adaletli bir şekilde tespit edilecek. Bazen vatandaşlar, bazen muavinlerimiz ve bazen de şoförlerimiz sorunlar yaşıyor. Bunun ortadan kaldırılması için uğraştık ve başardık. Haksız yere cezalar yiyordu otobüs sahipleri. Şimdi her şey daha güzel olacak. 2 senedir yönetim olarak bu sistemle uğraştık ve başardık. Silivri halkına hayırlı uğurlu olsun" dedi.