Silivri Furkan Derneğinden açıklama

Silivri Furkan Derneği yetkilileri basın açıklaması yaparak: 'kanun ve nizama bağlı bir derneğiz' dedi.

Silivri Furkan Derneğinden açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ve sorumluların arasında yer aldığı 27 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 30 Ocak'ta 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, kurucu Başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı 25 vakıf yöneticisi ve üyesi gözaltına alınmıştı.

Silivri'den açıklama geldi

Yaşanan bu hadiselerin ardından açıklama yapan Silivri Furkan Derneği Yetkilileri, ismi geçen vakıfla hiçbir alakamız yok diyerek bir bildiri yayınladı. İşte o açıklama:

"Merkezi Adana olan ve Furkan Vakfı olarak bilinen vakıf ile ve Alparslan Kuytul ile Silivri Furkan Derneğimizin hiçbir resmi ya da gayri resmi bağlantısı yoktur derneğimiz milli ve yerli olmayan ehli sünnet dışı hiçbir kişi ya da kurumla alakası olamaz derneğimiz milli birlik ve beraberliği manevi kalkınmayı hedefleyen kanun ve nizama saygılı bir dernektir. Kuruluşumuz Silivri'de 2006 yılından itibaren Mahmut Efendi Hazretleri'nin düsturu üzere hizmet etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Silivri Furkan Derneği Yönetim Kurulu