Silivri, Özgecan için yürüdü

Silivri'de, Özgecan Aslan'ın katledilmesi ve son dönemde artan kadına karşı şiddet olaylarını protesto etmek için sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 500 kişi Uğur Mumcu meydanında basın açıklaması yaptı. Toplanan grup Atatürk Anıtına kadar slogan atarak yürüdü.

Silivri, Özgecan için yürüdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medya üzerinden 20 yaşında katledilen Özgecan için dün gece yarısı başlatılan etkinliğe Silivri duyarsız kalmadı. Uğur Mumcu meydanında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup basın açıklaması yaparak Özgecan Aslan’ın katledilmesi ve son dönemde artan kadına karşı şiddet olaylarını protesto etti. Basın açıklamasını grup adına Gazeteci Müge Cesur yaptı.

“20 yaşında vahşice öldürülen gencecik fidan Özgecan’ın duyulmayan çığlığını sağır kulaklara duyurmak için toplandıklarını” belirten Cesur açıklamasını şöyle sürdürdü “Özgecan henüz 20 yaşında, üniversite öğrencisi, idealleri olan, hayatının baharında gencecik bir kadındı. Mersin’de evine gitmek için bindiği aracın şoförü tarafından tecavüze uğradı, öldürüldü ve cesedi yakılarak dere kenarına bırakıldı. Psikoloji öğrencisi Özgecan psikopatların kurbanı oldu. Annesinin Özgecan’ı uğurlarken kızım çok acı çekmiştir. Keşke kurşunla öldürselerdi sözleri hepimizin yüreğini dağladı. Bir babanın ciğeri yandı. Özgecan, ülkemizde kadına yönelik şiddettin maalesef en son kurbanı ve en acımasız kurbanı olmuştur. Onun gözü dönmüş caniler tarafından hunharca katledilmesi yalnızca kadınlarımız için değil tüm insanlık için kara bir lekedir.”

Bize dayatılan yaşamlara, bize dayatılan evliliklere, bize dayatılan şiddete boyun eğmeyeceğiz.”diyerek açıklamasına devam eden Müge Cesur “Özgecan’ın bedeni tüm kadınların bedenidir. Kadınları hor gören ve onları sömüren, onları cinsel bir obje ye indirgeyen zihniyeti kınıyoruz. Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz. Öldüren sevgiyi istemiyoruz. “diyerek sözlerini sonlandırdı.

Uğur Mumcu meydanında ki açıklamanın ardından, toplanan grup slogan atarak Atatürk anıtına kadar yürüdü. Burada da slogan atan grup olaysız dağıldı.