Silivri'de Bizans Dönemine Ait Mezar Steli Bulundu

Silivri Fatih Mahallesi'nde gerçekleşen atık su yer altı çalışmaları sırasında Bizans dönemine ait olduğu düşünülen, üzerinde kadın, erkek ve at figürlerinin yer aldığı mezar steli (mezar taşı) bulundu.

Silivri'de Bizans Dönemine Ait Mezar Steli Bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Fatih Mahallesi’nde İSKİ’nin atık su yer altı çalışmaları sırasında Bizans dönemine ait olduğu düşünülen mezar steli (mezar taşı) bulundu. 7000 yıllık bir kent olan Silivri’nin, zengin bir tarihi mirası olduğunu dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kentsel Tasarım Müdürü Sibel Alataş, müdürlük çalışanları ve belediye arkeologlarından bilgi alarak,  tarihi mezar taşını inceledi. Üzerinde kadın, erkek ve at figürlerinin yer aldığı, deforme olmadan günümüze ulaşan mezar steli, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

IŞIKLAR: “BÖLGEMİZİN ZENGİNLİKLERİNİ KORUMALIYIZ”
İlçenin hem tarım hem de tarihi sit alanı olarak ilan edilmesi söylemini yineleyen Başkan Işıklar: “Bölgemizin zenginliklerini korumalı, bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Zengin bir tarihi mirasa ve geniş tarım topraklarına sahibiz. Bölgemiz tarım ve tarihi sit alanı olarak korunmalı. Geçtiğimiz aylarda da bir kazı çalışması sırasında 5000 yıllık bir savaşçı mezarı bulunmuştu. Bu gelişmeler ilçemizi dünyaya duyurmak konusunda, tarih turizmi açısından çok güzel bir fırsatlar” dedi.

5000 YILLIK SAVAŞÇI MEZARI BULUNMUŞTU
Geçtiğimiz aylarda Silivri’de İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından yapılan kazı çalışmalarında bir savaşçıya ait olduğu sanılan 5000 yıllık mezar bulunmuş, bu keşif yılın en büyük arkeolojik keşfi olarak ulusal ölçekte ses getirmişti.