Silivri'de 'En Güzel Buzağı' Yarışması

Silivri'de bu yıl 2.cisi düzenlenen 'En güzel buzağı' yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Silivri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, hayvancılığı teşvik etmek, kültür ırkı hayvancılığı geliştirmek ve üreticiler arasında dayanışmayı artırmak amacıyla düzenlenen en güzel buzağı yarışmasında 21 üreticinin 21 buzağısı yarıştı.

Silivri'de 'En Güzel Buzağı' Yarışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ikincisini düzenlendiği ‘’Buzağı güzellik Yarışması’’ Değirmenköy’de gerçekleşti. Erkek ve dişi kategorisinde yarışan toplamda 21 buzağı yarıştı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından selamlama konuşması yapan Silivri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli “İlçe Müdürlüğümüzce Organize edilen Buzağı Güzellik Yarışması bizler için önemli bir yanı vardır, bu bir eğlencenin yanında bir de hayvancılığın buralarda olduğunun bir göstergesi açısından bu etkinliği düzenlenmiş bulunmaktayız. Bu yıl 2. düzenliyoruz bunu geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Geçen yıl yapmış olduğumuz etkinliğin sonucundan Bursa’dan, Konya’dan ve Erzurum’dan olumlu tepkiler aldık. İstanbul’da hayvancılık var mı? Diyen, izleyip de bize geri dönüş yaptılar İstanbul’da hayvancılığın olduğunu bu şekilde göstermiş olduk. Silivri’de 40.000’e yakın Büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı var 1600’e yakın Manda sayısıyla hayvancılık faaliyetleri yürütülmektedir. Silivri İlçe Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığı olarak bu yıl çiftçilerimize yirmi yedi trilyona yakın hayvansal destek yardımında bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz. Bugünkü katılımların gayet de güzel olduğunu düşünüyoruz yirmi beşin üzerinde bir katılım var bu da gayet güzel bir rakam’’ dedi.

Öğrencilerin bulunmasının ayrı bir mutluluk kattığını söyleyen İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Karaca da yaptığı konuşmada “

Öğrencilerin burada bulunması bizlere ayrı bir mutluluk kattı, çünkü bizler Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı olarak Tarımı İstanbul’da sürdürülebilir olmasını Genç nesillerin bu işleri iştigal etmesine bağlıyoruz. Biz Bakanlık olarak gerek İstanbul’da gerek de tüm Türkiye’de hayvancılık konusunda ciddi destekler sağlamaktayız İstanbul’da geçen yıl verdiğimiz tarımsal destekler seksen milyon civarında bunun otuz milyonu hayvancılık desteklemeleri ayrıca buna dâhil etmediğimiz bakanlığımızın iki yıl boyunca uygulamış olduğu Genç Çiftçi Projesi var. Bu bizim yüz akımız, çeşitli alanlarda verdiğimiz büyükbaş, küçükbaş, mantar yetiştiriciliği, tıbbi aromatik bitkiler, süs bitkileri, arıcılık konusunda verdiğimiz desteklerle tamamen sürdürülebilir hale gelmesini istiyoruz. Bu çerçevede gençlerimizin bu işe babalarından devre alıp geliştirip daha ileri gitmesini istiyoruz. Bunun için o kadar şanslılar ki yanı başlarında on beş milyonluk büyük bir Pazar var ve ürettikleri ürünün pazarlama sorunu diye bir şey yok. Biz ne yaparsak yapalım gelecekteki savaşta gıdalarla gıda savaşları meydana gelecek. Dünya’da şu an sekiz yüz milyon insan açlık sınırı altında yaşıyor. Bizler ne yaparsak yapalım istediğimiz kadar otomobil üretelim, bina yapalım ama bunların hiçbiri yenmiyor insan gıdasız olmaz her şeysiz olur ama gıdasız olmaz. Bu çerçevede İlçe Müdürlüğümüz personeline teşekkür ediyorum böyle sosyal bir projeyle hayvancılığın Silivri’de İstanbul’da olduğunu kanıtlıyorlar. Sık sık karşıladığımız İstanbul’un tarımı var İlçe Müdürlüğümüzün de bahsettiği gibi İstanbul’da ciddi anlamda bir tarım ve hayvancılık var. Şunu gururla söylüyoruz her zaman İstanbul örneğin Manda varlığı bakımından, hayvan varlığı bakımından, Türkiye ikincisi. İşletme büyüklüğünde ise Türkiye birincisi bunu da her zaman gururla söylüyoruz. Çocuklarımız heyecanla yarışmaları bekliyorlar Bütün emeği geçen İlçe çalışanlarımıza, Muhtarlarımıza ve buraya bizi kırmayıp katılan yarışmacı arkadaşlarıma ve sponsorlarımıza da çok teşekkür ediyorum böyle bir organizasyona katkı sağladıkları için hepinizi Saygıyla selamlıyorum.’’

Hayvan sahiplerinin özenle süslediği toplamda 21 buzağı jürinin önünde birincilik için boy gösterdi. Hayvan sahiplerinin heyecanla takip ettiği yarışmada jüri üyeleri, buzağıların sağlık durumları, genel görünüm, beden yapısı ve yaşlarına göre puanladı. Puanlanmanın tamamlanması beklenirken öğrenciler halat çekme yarışması, çuval ve yumurta yarışması gerçekleştirdi. Yarışmaya katılan öğrencilere hediyeleri verildi.