Silivri'den Kavala'ya Dostluk Ziyareti

Başkan Işıklar, beraberinde muhtarlar ve meclis üyelerinden oluşan bir grup heyetle Yunanistan'ın Kavala ilçesine ziyaret programı gerçekleştirdi.

Silivri'den Kavala'ya Dostluk Ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, beraberinde Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlardan oluşan bir grup heyetle Yunanistan Kavala Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. İki belediye arasında kültürel ve sosyal anlamda var olan ortak özelliklerin konuşulduğu ziyarette, dostluk bağının daha da güçlenmesi için ortak işbirliği çalışmaları yapılmasından söz edildi. 

IŞIKLAR; “GELECEĞİ SEVGİ VE BARIŞ İÇERİSİNDE KURMAK ELİMİZDE”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kavala Belediyesi’nde gerçekleşen resmi karşılama resepsiyonunda şunları söyledi; “Bizim coğrafyamızın böyle bir özelliği var, uzun yıllara, köklü tarihe dayalı bir geçmişimiz var. Kavala Belediye Başkanımızın annesi de Ortaköylü. Onların hafızaları nasıl Silivri’deyse, bizim insanlarımızın da yaşamışlıkları, tüm hatıraları burada. Silivri Metropoliti ve Patrik Hazretlerinin girişiminden sonra Silivri’ye gelen ziyaretçi sayısı gittikçe arttı ve artmaya devam edeceğine inanıyoruz. Biz son aziziniz olan Aziz Nektaryus’un doğduğu yer olan Silivri’yi çok önemsediğinizi biliyoruz. Sizin değer verdiğiniz her şey, bizim için de çok değerlidir. O değerleri korumak bizim görevimizdir. İnsanların birbirini sevebilmesi için, karşılıklı değerlere, gelenek ve göreneklere saygı gösterilmesi birinci önceliktir. Bundan önce yaşanmışlıkları değiştirme şansımız yok ama geleceği barış, huzur, sevgi ve dayanışma içerisinde kurma imkânımız var, bu bizim elimizde. Biz de onun için buradayız. Kavala’nın aydınlık ve çağdaş yüzünü gördük. Biz de Silivri’de sizleri ağırlamak isteriz. Kapımız da gönlümüz de her zaman açık. Bütün arkadaşlarım adına da bu sıcak karşılamanız için teşekkür ediyorum” dedi. 

TSANAKA; “AZİZ NEKTARYUS BULUŞMAMIZA VESİLE OLDU”

Kavala Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka, ziyaretten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi; “Bizler Trakya’nın çocukları olarak ailelerimiz bize dürüstlüğü ve sevgiyi, çalışkan olmamızı, yaptığımız işi severek yapmamızı ve komşumuzu da göz kulak olmamızı da öğretti. Göç zamanında yaşanan duygular sözlerle ifade edilemez. Aziz Nektaryus bizim buluşmamıza bir vesile oldu. Bu dostane ilişkilerimizi devam ettirmeliyiz. Bundan sonrası bizim işimiz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk.” Başkan Tsanaka ve Başkan Işıklar arasında karşılıklı hediyeler takdim edildi. 

KENT GEZİSİ YAPILDI

Ziyaret programının ilk günü İskeçe’de Cuma namazı kılan heyet, İskeçe’de kent gezisi yaptı. Programın ikinci gününde Kavala Tütün Müzesi ziyaretinin ardından Eski Kavala’yı dolaşan heyete, Türk bir rehber eşlik etti. Üç gün süren ziyaret kapsamında Palia Mousiki, Halil Bey Binası, Muhammed Ali Evi, İmarethane, Kavala Kalesi ve Kamares Kemeri ziyaret edildi.