Tehlike Yaratan Binanın Yıkımı Gerçekleştirildi

Silivri Belediyesi, Ortaköy Mahallesi’nde can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden 4 katlı binanın yıkımını başarıyla gerçekleştirdi.

Tehlike Yaratan Binanın Yıkımı Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

17 Ağustos depreminde büyük zarar gören, Silivri Ortaköy Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerindeki 23 ada 2 parseldeki 4 katlı bina, Silivri Belediyesi ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de katkılarıyla başarılı bir operasyon sonucu yıkıldı.

Yaşanan depremin ardından Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından orta hasarlı olarak tespit edilen, Ortaköy İlk Kademe Belediye Başkanlığı tarafından da Yapı Tatil Tutanağı ile hasarlı, oturulamaz şeklinde mühürlenen binanın yıkımı, Silivri Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanlarınca bölgede yapılan kontrollerde binanın can ve mal güvenliği acısından tehlike arz ettiği tespit edilerek, Silivri Belediye Encümenin 14 Nisan 2011 tarihli toplantısında yıkım kararı alındı. Alınan karar doğrultusunda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün koordinesinde, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katılımıyla 11 Mayıs 2011 tarihinde yıkım işlemi gerçekleştirilerek, tehlike ortadan kaldırıldı.