Toprak Dostu Çimlendirme Çalışmaları Sürüyor

Toprak dostu çimlendirme çalışmaları gerçekleştiren Silivri Belediyesi, futbol sahalarının ardından ilçe girişindeki şevler ve refüjlerde de hydro tohumlama uygulaması hayata geçiriyor.

Toprak Dostu Çimlendirme Çalışmaları Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl bölgede bir ilki gerçekleştirdiği toprak dostu çimlendirme uygulaması hydro tohumlama, ilçe genelinde devam ediyor. İlçe girişindeki, E- 5 yanyol alt geçit bölgesindeki ve konutlar köprüsü yanındaki şevde, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından toprak tesviye ve çimlendirme çalışmaları başlatıldı. Salı günü gerçekleştirilecek tohumlama çimleme çalışması öncesinde bölgede toprak hazırlığı ve alan iyileştirme çalışması yapılıyor. Güzergâhta bulunan su oluklarının tamirat çalışmalarının da gerçekleştirildiği uygulama tamamlandığında, bölge kısa sürede yemyeşil bir görünüme kavuşacak.
HYDRO TOHUMLAMA - HYDROSEEDİNG TEKNOLOJİSİ NEDİR?
Hydro Tohumlama ya da Hydroseeding: tohumun, malç, gübre, yapıştırıcı ve toprak dostu çözüm ürünleriyle bir makina tankının içerisinde karıştırılıp, hazırlanan bulamacın basınçla püskürtülerek, toprak yüzeyinin tam kapsandığı teknolojik bir ekim yöntemidir. Hydroseeding karışımında sarf malzeme seçimi ve kullanım oranlarının belirlenmesi, arazinin topografik, fiziksel, organik içerik ve kimyasal değerlerine, bölgenin iklimi, çevresel etkenleri (rüzgâr, trafik, aydınlanma durumu gibi) ve kullanım amacına göre belirlenmektedir.