Trakyasifed'den Türam'a Toplu Ziyaret

Trakya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu ile federasyona bağlı oda ve dernekler, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ne toplu ziyaret gerçekleştirdi.

Trakyasifed'den Türam'a Toplu Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Trakya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (TrakyaSİFED)’e bağlı dernek ve odalar, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, çiftçilere yol gösterici olan örnek tarım uygulama arazisini tanıtarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

 

TARIMLA İLGİLİ KİŞİ VE KURUMLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Gerçekleşen toplu ziyaret programına; Trakya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (TrakyaSİFED)  ve aynı zamanda Silivri Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Aynur Süleymanoğlu, Edirne Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EDSİAD) Başkanı İsmet Açıkgöz ve Yönetimi, Trakya Enerji Derneği Başkanı Hüseyin Erkin, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Edirne Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Şafak Kırbiç, Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yorulmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD) Başkanı Celal Öğücü ve Yönetimi, Lalapaşa Ziraat Odası Genel Sekreteri Şenol Hepgül, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyo Mühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Metin Turan, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi ve KAGİDER Yönetimi, tarımla ilgilenen kişi ve kurumların yanı sıra Meriç Kaymakamı Ali İhsan Başak, Süloğlu Kaymakamı Numan Altay, Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük ile Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran da katıldı. 

IŞIKLAR: “BAHANEMİZ YOK, ÜRETEREK YAŞAYACAĞIZ!”

İlçede sürdürülen tarımsal inovasyon çalışmalarını anlatan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Üzerimize gelen, bu toprakları yok etmeye çalışan rant anlayışına karşı, biz bu toprakları nasıl koruruz hesabını yaparak başladık bu işe. İstediğiniz planları yapın, istediğiniz koruma planlarını çıkarın! Askeri önlemlerle, zabıta önlemleriyle olmuyor. Biz bu toprakları ancak bunun bir nimet olduğunu gösterir, üzerinden gelir geldiğini gösterirsek o zaman koruyabiliriz. Bu çalışmayı da akıl ve bilimle yaparsanız amacına ulaşırsınız. 250 dönümlük bu alanda deneme çalışmaları yaparak, toprak tahlil laboratuvarını kurarak, yaklaşık 41 çeşit ürünü bölgedeki ayçiçek ve buğdaydan çok daha fazla gelir elde edeceğini kanıtlayarak, pazar sorununu da ortadan kaldıran bir noktaya geldik. Bu sene ilk defa Tarım Çalıştayını gerçekleştirdik. Burada bu iş tutarsa, emin olun Türkiye’nin her yerinde tutacak. Çünkü kent ve kent çevresi tarımı çok daha önemli. Bahane olarak ‘benim toprağım yok’ diyenlere, gelin yer gösterelim diyoruz. ‘Alanım yok’ diyenlere topraksız tarım öneriyoruz. Oturduğunuz evin balkonunda ihtiyacın olan sebze ve meyveyi yetiştirebilirsiniz diyorum. Bahane yok! Üretimi görecek, üreterek yaşayacağız. Bu ülkedeki geleceğin sektörleri; tarım, din ve kültür turizmi ile yenilenebilir enerjidir. Bu üçünün büyük bir potansiyeli ilçemizde var. Bu var olan Allah vergisi zenginlikleri, kalkınma, refah anlayışına dönüştürmemiz lazım. Bu ülkenin kalkınmasının tarımdan başka bir yolu yok” şeklinde konuştu. 

IŞIKLAR’I TEBRİK ETTİLER Trakya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (TrakyaSİFED)’e bağlı dernek ve oda yetkilileri, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde yapılan çalışmalardan çok etkilendiklerini ifade ederek, Başkan Işıklar’ı tebrik etti. Özellikle Silivri çiftçisi için katma değer yaratan önemli bir proje olduğunu ifade ederek, kendi bölgelerinde örnek uygumalar başlatacaklarını ifade ettiler. Gerçekleşen toplantıda bir sunum yapan Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyo Mühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Metin Turan, üniversitede yaptıkları tarımsal çalışmalar hakkında bilgiler vererek, belediye ile ortak çalışmalar yapılabileceğini ifade etti.