"Tüm Can'lar birdir"

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubeleri yönetim kurulu üyeleri Cemevi geçici hizmet binasında buluşarak 'birlik ve beraberlik' içerisinde olduklarını belirtti. Basın toplantısında buluşan Vakıf ve Dernek yöneticileri birinci öncelikli hedeflerinin Silivri Cemevi inşaatının tamamlanması olduğunu vurguladılar.

&quotTüm Can'lar birdir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Abdullah Kaya, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy ile yönetim kurulu üyeleri Silivri Cemevi geçici hizmet binasında basınla buluştu.
Aksoy, iki kurum adına ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
Alevi toplumu ve Alevi kurumları, her türlü şiddete, vahşete, darbeye ve her türlü insanlık suçunun alenen meşru zeminlere yayılarak sergilenmesine, dün olduğu gibi bugün de karşı olacaktır. Toplum huzurunun bozulmasına yönelik canhıraş çalışmalara, ekseni kaymış bir şekilde yönetimlerin sağa sola yalpalanmasına, karıştırılan şeriat çorbasının tuzu biberi olmaya kararlı duruşu ile karşı olacak. Tek bir canın zalimce dökülen kanının yeri geldiğinde hesabını sormaya, hukuki düzlemde, adalet ve hakkaniyet bilinciyle devam edecektir.
İçeride ve dışarıda etkili barışı ve toplum huzurunu temel alan, tekçilik peşinde koşan dar kalıpların tamamen zıttında ve çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı demokratik bir yapıya sahiplenen, eşit yurttaşlığa, laik, demokratik ve hür parlamentoya dayalı bir anayasal yapı ihtiyacımız olduğunu bir kez daha yenilemektedir.
Ne kan akıtmaya elverişli faşist zalimlerin, Ne emir erleri olması zorunlu olan halkın çocukların öldüresiye kırbaçlayanların, ne de tankları sokağı salarak halkımızı katledenlerin ve tüm yerleşik topluma onarılmaz izler bırakmaya devam etmeye çalışanlar tarafında olmayacaktır.
17 Ağustos saat 21.30 civarında Garip Dede Dergâhımızın önünden geçen caddede 6/7 el silahla ateş açılarak sebebi belli olmayan bir saldırı gerçekleştirmiştir. Emniyetin yaptığı araştırmada 7 tane patlamış kurusıkı mermisi bir tane patlamamış gerçek tabanca mermisi bulunmuştur. Dergâhımız da yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor, faillerin bir an önce bulunmasını talep ediyoruz. Alevilerde ülkemizde yapılan işgale dur demiştir. İşte bu tavır ve birlikteliğe zarar verebilecek provakasyonlara karşı herkesi duyarlı olmaya, Celal Fırat Dedemize ve Garip Dede Cem Evi yönetimine geçmiş olsun diyoruz. Kendilerini ziyaretlerde bulunarak iki kurum olarak Geçmiş olsun dileklerinde bulunduk.
Bundan sonraki süreçte ilçemizde, ilimizde ve tüm Türkiye'de Alevi toplum olarak, sağduyulu, Omuz Omuza, yan yana dik durmaya, birbirimizi sahiplenmeye ve özellikle bizi sevmeyenlere karşı Hüseyni duruşunu duruşumuzu kat kat artacaktır, Bu böyle biline. Silivri’de bulunan gerek Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı gerekse Alevi Kültür dernekleri Silivri şubesi olarak bir bütün olduğumuzu ve bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberliğimiz iki kurumumuz açısından önemli olduğunu düşünerekten daha hassas davranıp zor günleri geride bırakacağımıza inanıyoruz.
Yapılan açıklamanın ardından Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Abdullah Kaya, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy, dün gece Gaziantep’te ve geçtiğimiz günlerde yapılan terör saldırısını kınadı.