Tutuklu ve Hükümlüler Türkiye Badminton Şampiyonası Sona Erdi

Adalet Bakanlığı ve Badminton Federasyonu arasında 2006 yılında imzalanan protokol kapsamında hayata geçen "Ceza ve Tevkif evlerinde Badminton Eğitimi" projesi turnuvası bugün yapılan karşılaşmalarla sona erdi.

Tutuklu ve Hükümlüler Türkiye Badminton Şampiyonası Sona Erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet Bakanlığı ve Badminton Federasyonu arasında 2006 yılında imzalanan protokol kapsamında hayata geçen "Ceza ve Tevkif evlerinde Badminton Eğitimi" projesi turnuvası bugün yapılan karşılaşmalarla sona erdi.
Protokol kapsamında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü "Tutuklu ve Hükümlüler Türkiye Badminton Şampiyonası" 24-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında 'Sincan 2 nolu L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yapılan ödül töreni ardından tamamlandı. Tutuklu ve Hükümlüler Türkiye Badminton Şampiyonası'na 22 ilden 22 Ceza İnfaz Kurumu ve 150'ye yakın hükümlü ve tutuklu sporcu katıldı.
Dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, CTE Genel Müdür Yardımcısı Ali Yıldız, CTE Yetişkin ve Eğitim Daire Başkanı Çelebi Yılmaz, Sincan L2 Kapalı İnfaz Kurumu Savcısı Beşir Çiftlik, Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, As Başkan Bilal Turan Küçükarpacı ve Genel Sekreter Mehmet Dinç takdim etti.
 
Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik şunları söyledi;
"Türkiye Badminton Federasyonu Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Adalet Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde 2007, 2009, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında Ceza ve Tevkif evleri arasında Hükümlü ve Tutuklular Türkiye Badminton Şampiyonası düzenlemiştik. 24-26 Mayıs 2016 tarihlerinde yaptığımız bu Şampiyona da 6. şampiyona oldu.
Şu ana kadar Ceza ve Tevkif evlerinde 400'e yakın İnfaz koruma Memuru Badminton Antrenörlük belgesi alarak Ceza ve Tevkif evlerinde 5.000'e yakın Hükümlü ve Tutukluya Badminton Eğitimi verdiler. Halen 30'dan fazla Ceza ve Tevkif evinde 3.000'den fazla hükümlü ve tutukluya Badminton Eğitimi çalışmaları devam ediyor.
Bundan sonra ki hedeflerimiz Ceza ve tevkif evleri arasında bir lig yapılması ve Çocuk-Gençlerin yoğun olduğu ceza ve tevkif evlerinde Badminton Eğitimlerini daha da artırmak olacaktır. Bir insanın kurtarılması bütün insanlığın kurtarılması gibidir inancından yola çıkıyor ve insanların en hayırlısı onlara faydalı olandır hedefine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu projedeki sloganımız 'Bir barış tohumu ektik büyüyecek barış fidanları olacak, barış fidanları büyüyecek barış ağaçları olacak, barış ağaçları büyüyecek barış ormanlarını oluşturacak ve işte hepimiz bu barış ormanlarında birlikte yaşayacağız.
Bu Şampiyona'nın uzun bir aradan sonra tekrar hayata geçmesinde çok büyük destekleri olan Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ'a teşekkür ediyorum. Turnuvaya desteklerinden ve katılımlarından dolayı Enis Yavuz Yıldırım'a ve CTE idarecileri ve personellerine teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Derece alan takım ve sporcu ve takımları tebrik ediyorum.
 
Turnuva Neticeleri ise şöyle;
 
1             Silivri 4 Nolu L Tipi           
 
2             Uşak E Tipi Kapalı            
 
3/4         Ümraniye T Tipi Kapalı  
 
3/4         Nevşehir E Tipi Kapalı   
 
5/7         Kastamonu Açık CİK      
 
5/7         Erzurum E Tipi Kapalı     
 
5/7         Foça Açık CİK    
 
8/14       Mersin E Tipi Kapalı       
 
8/14       Osmaniye 2 Nolu T Tipi
 
8/14       Sinop E Tipi Kapalı ve Açık           
 
8/14       Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık       
 
8/14       Malatya E Tipi Kapalı     
 
8/14       Elazığ E Tipi Kapalı           
 
8/14       Balıkesir L Tipi Kapalı     
 
15/21    Kırşehir Açık CİK              
 
15/21    Eskişehir H Tipi Kapalı   
 
15/21    Sincan 2 Nolu L Tipi        
 
15/21    Afyonkarahisar E Tipi    
 
15/21    Salihli T Tipi Kapalı          
 
15/21    Rize L Tipi Kapalı              
 
15/21    Tavşanlı T Tipi Kapalı      
 
22           Torbalı Açık CİK