Uzun 'Konu ile ilgili çalışmalar sürüyor'

Silivri Belediye Meclis üyesi Devrim Uzun, Şarbon vakasıyla ilgili olarak bilgilendirme yaptı. Uzun 'Şarbon hastalığı ile ilgili kontrollü şekilde önlemler alınmaktadır' dedi.

Uzun 'Konu ile ilgili çalışmalar sürüyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aslen Çanta mahallesinden olan Devrim Uzun, vakanın çıktığı saatlerden itibaren konuyu bizzat takip etti. Çanta mahallesinde gelen görevlilere bire bir yardımcı olan Uzun, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak “Şarbon hastalığı ile ilgili kontrollü şekilde önlemlerin alındığını belirtti.

Uzun’un yapığı açıklama şöyle ;

“Şarbon hastalığı ile ilgili kontrollü şekilde önlemler alınmaktadır. Bahse konu iki büyükbaş şubat ayında alınmış. Bir hayvan şubat ayında kesilmiş, diğeri Kurban Bayramı’nda kesilip bağcılara gitmiş. Etinden şüphelenilip ortaya çıkmış. İlk kesilen hayvanda ve ahırda bulunan 7 hayvanda bir hastalık yoktur. Vatandaşlarımızda ve hayvanla temas eden kişilerde herhangi bir hastalık mevcut değildir... Çanta ve çevresindeki köylerde aşılama işlemleri devam etmektedir. İlçe tarım, jandarma ve belediyemiz konu ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.”