Yanıcı ve Patlayıcı Küreler Beycilere mi Taşınacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ,29/09/2011 tarihinde Başkanlık oluru ile Silivri,1/5000 ölçekli Beyciler Köyü ,yakın çevresi ,yanıcı ,patlayıcı,parlayıcı madde depolama alanı yapılması için start verdi.

Yanıcı ve Patlayıcı Küreler  Beycilere mi Taşınacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Nisan 2011 tarihinde alınan kararda “Silivri Beyciler köyünün güneyinde önerilen donatı alanı yanıcı,patlayıcı ve parlayıcı madde depoları olarak kullanılacaktır.Ambarlı bölgesindeki 2’si ruhsatsız 6 adet LPG depolama Küre tanklarının bölgede kalmasının can ve mal güvenliği açısından zarar ve tehlikelere sebep olacağı gerekçesiyle bölge dışında uygun yerlere taşınması kararı alınmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

Dün alınan Silivri Belediyesi Aralık Meclisi toplantısında “1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında sınırları belirlenen alan içerisinde; Ülkemizin ve Marmara Bölgesi’nin kıymetli orman ve tarım alanları bulunmakta olup, Yanıcı, Patlayıcı ve Parlayıcı Madde Depolama fonksiyonu, meydana gelebilecek herhangi bir kazada telafisi zor ekolojik ve çevresel zararlara neden olabileceği düşünülmektedir. Ayrıca, Birinci Derece Merkez olarak önerilen bir kentte yanıcı, patlayıcı ve parlayıcı madde depolarının yapılması da, 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı kararlarına uygun bulunmamaktadır. Silivri İlçesi, Beyciler Köyü Yakın Çevresi Yanıcı, Patlayıcı ve Parlayıcı Madde Depolama Alanı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifi, yukarıda bahsedilen nedenlerden dolayı, Komisyonumuz tarafından uygun bulunmamaktadır” ifadelerine yer verilerek oy birliği ile meclisten geçti.

Köy muhtarı  bu duruma kesinlikle karşı çıkacaklarını belirtirken,köy halkı yakında Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu bu karara karşı protesto ve itiraz için  imza kampanyası yapmaya hazırlanıyor.