Yoğurt Festivalinde turnuvalara ve yarışmalara ilgi yoğundu

Silivri Belediyesi 57. Silivri Yoğurt Festivali kapsamında düzenlenen Satranç, Tavla, Plaj Futbolu, Briç, Basketbol Turnuvası ve Deniz Sporları Yarışmaları yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Yoğurt Festivalinde turnuvalara ve yarışmalara ilgi yoğundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi 57. Yoğurt Festivali kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen spor turnuvaları ve yarışmalar bu yıl yine kıyasıya bir rekabete ev sahipliği yaptı. Satranç, Tavla, Plaj Futbolu, Briç, Deniz Sporları ve Basketbol Turnuvası düzenlendi.

256 Kişi aynı ayna tavla oynadı

Silivri sahilinde kıyasıya bir yarış halinde gerçekleşen Tavla Turnuvasında, 256 kişi aynı anda tavla oynadı. Festivalde üç gün boyunca, yoğun izleyiciler eşliğinde yapılan turnuvanın sonunda birinciye Samsung Cep Telefonu, ikinciye Samsung Tablet ve üçüncüye Fotoğraf Makinesi hediye edildi. Tavla Turnuvasında dereceye girenler;

1.Murat Balcı

2.Mustafa Beşer

3.Ahmet Yalçın

Satranç Turnuvasına ilgi yoğundu 

Festival kapsamında gerçekleşen bir başka turnuva olan Satranç Turnuvası, Silivri Belediyesi Kale Park Tesisleri’nde gerçekleştirildi. 3 kategoride gerçekleşen turnuvaya ilgi yoğundu. İki gün boyunca katılımcıların yoğun dikkat harcadığı turnuvanın sonunda birinciye Samsung Cep Telefonu, ikinciye Samsung Tablet ve üçüncüye Fotoğraf Makinesi hediye edildi. Turnuvada dereceye girenler şu şekilde;

Genel Sonuçlar;

  1. Emirhan Tarlabaşı
  2. Barış Tuna Nukan
  3. Eser Sarıkaya

Silivri Sonuçları;

  1. Onur Akıncıoğlu
  2. Ediz Öztürk
  3. Anıl Akıncıoğlu

Veteran: Mümin Alioğlu

En Başarılı Bayan: Doğa Duran

En Küçük Sporcu: Firdevs İnci Karadağ

Basketbol Turnuvasına rekor katılım

Festivalin artık olmazsa olmazı olan Sokak Basketbol Turnuvası, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Mimarsinan Köprüsü yanında 3 gün boyunca süren turnuva, birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Birinci olan takıma 2500 TL, ikinci olan takıma 2000 TL ve üçüncü olan takıma da 1000 TL ödül verildi.

Büyükler Kategorisinde dereceye giren takımlar;

  1. Black Jack
  2. Extra Shot
  3. Best Warriors

Küçükler Kategorisinde dereceye giren takımlar;

  1. 6 En Yenilmez
  2. Big Ballerz
  3. 4 Yıldız

Plaj futbolunda zorlu rekabet

  1. Silivri Yoğurt Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybolu Turnuvası yoğun ilgi gördü. Festival süresince Kumluk Mevkii’nde düzenlenen turnuvada birinci olan takıma 2500 TL, ikinci olan takıma 2000 TL, üçüncü olan takıma da 1000 TL hediye çeki verildi.

Turnuvada dereceye giren takımlar;

  1. Kasaba
  2. Los Galacticos
  3. Detroit FC

Silivri'nin sesi Sultan Alkış oldu

Festival dâhilinde gerçekleştirilen “Silivri’nin Sesi” yarışmasında birbirinden güzel sesler birincilik için yarıştı ve Sultan Alkış rakiplerini geride bırakarak 57. Silivri Yoğurt Festivali’nin en iyi sesi oldu. Alkış, festivalin final gecesi ana sahnede mini bir konser verdi.

BRİÇ Turnuvası 3 ayrı kategoride gerçekleştirildi

Silivri Belediyesi Yoğurt Festivali kapsamında Briç Turnuvası bu yıl 4.kez düzenlendi. Yaşar Kemal Sergi Salonunda gerçekleşen, Briç Federasyonu Yetkililerinin ve milli oyuncuların da katıldığı turnuvada dereceye girenlere kupa hediye edildi. Turnuvada dereceye girenler şu şekilde;

Senyörler Kategorisi

Mehmet Şeref KIRAN ve Metin GÜRAY

Kadın Birinciler

Yeşeren KARACIK ve Gülden DEMİRÖZ

Mix Kategorisi

Ümit BÜLBÜLOĞLU ve Serdar GÜLER

Genel Kategori

1.İbrahim AKSOY ve Cemil KALYONCU

2.Selami ÖZBAY ve Barış ÖZDEMİR

3.Doğu UZEL ve Orhan YARDIMCI

Su sporu yarışlarında kıyasıya mücadele 

Festivalin son gününde Dalgakıran Mevkiinde gerçekleşen Su Sporu Yarışları kıyasıya bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Yüzme Yarışması (Büyükler ve Küçükler), Yağlı Direk ve Tekne Yarışı kategorilerinde gerçekleşen yarışmalarda, Yağlı Direk Yarışması birincisine Yarım Altın, diğer kazanan yarışmacılarımıza ise gram altın hediye edildi.

Yarışmalarda kazananlar şu şekilde;

Yağlı Direk Bayrak Alma Yarışması; Erhan TOKMAK

100 Metre Serbest Yüzme 15 Yaş Altı Küçükler; Anılcan FAYDALI

200 M. Serbest Yüzme Büyükler; Serhat USLU

Tekne Yarışı; Bulut GÜNAL