Yöre Dernekleri TÜRAM'da Buluştu

Silivri'de faaliyet gösteren yöre dernekleri, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yöre Dernekleri TÜRAM'da Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri’de faaliyet gösteren yöre dernekleri başkanları ve yöneticileriyle Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde düzenlediği kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Işıklar, tarımsal araştırma merkezini tanıttı.

YÖRE BAHÇESİ ÖNERİSİ

Gerçekleşen toplantıda Yöre Bahçesi önerisi dile getirildi. Dernek Başkanları tarafından önerilen bu projeyi kısa sürede hayata geçirmek istediğini ifade eden Başkan Işıklar, bahçe için Silivri Belediyesi’nin Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM)’nde yer gösterecek. Yöre dernekleri kendi illerinde yetişen, bölgeye özel ürünlerin tohumlarını Silivri’ye getirerek TÜRAM’da temalı bir bahçe oluşturacak. Giresun’un fındığı, Gümüşhane’nin kuşburnu gibi farklı bitkilerin ekileceği Yöre Bahçesi’nde, Türkiye’nin illerinden yöresel ürünler bir arada yetişecek.