Halk Meclisi Büyükçavuşlu'da Toplandı

İlçe genelinde yapılacak çalışmaların birlikte karar verildiği Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Halk Toplantıları, Büyükçavuşlu Mahallesi'nde devam etti.

Halk Meclisi Büyükçavuşlu'da Toplandı

 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Mahalle Konseyleri kapsamında gerçekleştirdiği halk toplantıları devam ediyor. Her yıl düzenli olarak gerçekleşen, halkın yaşadığı yerin eksiklerini ve yapılacak çalışmaları belirlediği Halk Toplantılarında hemşerileriyle bir araya gelen Başkan Işıklar, ekibiyle birlikte Büyükçavuşlu Mahallesi’ndeydi. Toplantıya CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve sorumluları ile Mahalle Konseyi Sorumlusu Muharrem Aydoğan ve Mahalle Muhtarı Erdinç Öztürk de katıldı.

IŞIKLAR: “TARIMI KORUMAK, GELECEĞİMİZİ KORUMAKTIR.”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Büyükçavuşlu’da ki konuşmasında: “Büyükçavuşlu’da neler yaptık? Neler yapacağız? Sizlerden gelen taleplere göre yeni yılın çalışma programını şekillendirmek için buradayız. Birlikte yol haritası çıkarıyoruz. Bu şehri daha modern, daha yaşanır, daha çağdaş bir noktaya nasıl taşınır birlikte karar vereceğiz. Toplantımızı sohbete dönüştürmek arzusundayız. Bölgemizin ihtiyaçlarına dönük hizmet üretmek bizim görevimiz. Tarım projemizi daha da geliştireceğiz. Şimdi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursumuzu da başlattık. Bu toprağı bir nimet olarak görür ve farkına varırsak koruruz. Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezimizde denedik. Yüz dönümden alınan verimin, üç dönümden alınabildiği bitkileri bulduk! Bunun yolu da bu toprakları tanımaktan geçiyor. Biz önce tahlillerini yaptırdık, hangi ürünleri burada geliştirebiliriz ve 41 çeşit ürün bulduk. Alıcısı hazır ve ayrıca iki üniversite ile de tarımsal araştırmalar konusunda işbirliği yaptık. Ürünleri işleyerek daha çok katma değer alınsın diye çalışmalar başlattık. Üretim, üretim, üretim. Daha çok üreteceğiz. Tarımı korumak demek, geleceğimizi korumak demektir. Bölgemizi kaçak yapılaşmalardan, arazi yağmacılarından uzak tutacağız” dedi. Başkan Yardımcılarının sunumlar gerçekleştirdiği toplantıda Büyükçavuşlu sakinleri yolların asfaltlanması talebinde bulundu. Yolların elverişsiz durumundan şikâyetçi olan Büyükçavuşlulara Başkan Işıklar, 2016 yılı yatırım programında olan asfaltlama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

BÜYÜKÇAVUŞLU’DA 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Büyükçavuşlu Mahallesi’nde 55.325 metrekare tuvenan malzeme ile yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Nakil Sokak, Girgin Sokak, Hızıroğlu Sokak, Selen Sokak, Esaret Sokak, Sedefkâr Sokak ve Karakartal Sokak’ta asfalt kırığı malzemesi ile yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Aldemir Sokak, Hürriyet Caddesi ve Topağaç Sokak’ta asfalt çalışması yapıldı. Mahalle genelinde çeşitli çaplarda 769 metre yeni yağmursuyu hattı imalatı yapıldı. Mahalle okullarına toplamda 1350 kg sıvı temizlik malzemesi, 140 adet rulo çöp torbası ve 854 kg boya verildi. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na Atatürk Köşesi yapıldı. Okul çevrelerinde peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Cami temizlikleri Silivri Belediyesi tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Büyükçavuşlu Düğün Salonu binasının dış cephesinde tadilat çalışmaları gerçekleşti. Okullar, camiler, meydan çevresi, çocuk parkları ve yeşil alanların bakım, temizlik, sulama, budama, ilaçlama, aydınlatma, kent mobilyası tamiri işlemleri düzenli olarak yapılmaktadır.

2016 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Büyükçavuşlu Mahallesi’nde Sarıefe Sokak, Sedefkâr Sokak, Teskereci Sokak, Martıkuşu Sokak, Uğurkan Sokak, Sanatkâr Sokak, İlke Sokak, Demokrasi Caddesi, Karakartal Sokak, Selen Sokak, Ticaret Sokak ve Münevver Sokak’ta asfalt imalat çalışmaları gerçekleştirilecek.