Mudanya - Büyükçekmece seferleri başladı

Bursa-İstanbul arası deniz ulaşımında artık bir marka haline gelen BUDO, Kabataş'ın ardından İstanbul rotasına Büyükçekmece'yi de ekledi.

Mudanya - Büyükçekmece seferleri başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımının sorunsuz bir şekilde sağlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), seferlere başladığı 2013 yılından bu yana deniz ulaşımının iddialı bir markası haline geldi. Mudanya-İstanbul-Kabataş olarak başlayan deniz seferlerine yaz aylarında Erdek-Avşa-Marmara Adası seferleri de eklenirken, İstanbul’a ulaşımın yeni rotası ise Büyükçekmece oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında Mudanya ile Büyükçekmece arasında ilk sefer sabah saatlerinde Mudanya İskelesi’nde düzenlenen törenle başladı. Mudanya ile Büyükçekmece’yi birbirine daha da yaklaştıran seferlerin başlangıç törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Cemaletin Torun, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Murat Ünal, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUDO’nun İstanbul hattında çalışan 5 ayrı gemisi ile artık deniz ulaşımında söz sahibi olduğunu, alınmak üzere olan 2 yeni gemi ile filonun daha da güç kazanacağını söyledi. Marmara Denizi’nin kuzeyi ile güneyinin yeni bir hat ile birbirine bağlandığını dile getiren Başkan Altepe, “Halkımızı saatler süren trafik çilesinden kurtaran bu hattın açılmasında büyük emekleri olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e, bir ağabey gibi önümüzü açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a ve Burulaş’ın tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye ekonomisinin en önemli iki kenti olan Bursa ve İstanbul arasındaki mesafenin kısalmasının önemine değinen Başkan Altepe, “Bursa henüz Bursalıların bile tam olarak tanımadığı bilmediği doğal güzelliklere sahip. Bu nedenle İstanbulluların gelip, nefes alabilecekleri, tatil yapabilecekleri önemli bir destinasyon. İnşallah Bursa olarak bu seferlerin turizme yansımasını da kısa zamanda göreceğiz” diye konuştu.

Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ise, Türkiye’nin ulaşımda çağ atladığını belirterek, geçmişte hayal bile edilemeyen projelerin bir bir hayata geçtiğini kaydetti. Mudanya-Büyükçekmece seferlerinin hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Çiftçi, çok yakında İstanbul’da çalışan vatandaşların bu ulaşım kolaylığı nedeniyle ikamet olarak Bursa’yı tercih edebileceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından BUDO’nun Uludağ isimli deniz otobüsü, İstanbul Büyükçekmece’ye hareket etti. BUDO Mudanya-Büyükçekmece tarifeli seferleri, 26 Haziran Pazar günü başlayacak olup tarifeye göre, Mudanya’dan Cuma günleri 08.00 ve 16.00, Pazar günleri ise 08.30 ve 16.00 saatlerinde, İstanbul’dan da Cuma ve Pazar günleri 10.00 ve 18.30 saatlerinde ikişer sefer yapılacak.