Işıklar 'Çanta'da Yapılanlar Yapmak İstediklerimizin Küçük Bir Bölümü'

Mahallelerde gerçekleştirdiği halk toplantılarına Çanta Mahallesi ile devam eden Işıklar 'Çanta'da yolun girişinden başlayarak, esnafı canlandıracak, hizmet sektörlerini hareketlendirecek ve bölgeye vizyon katacak projeler hayata geçireceğiz' dedi.

Işıklar 'Çanta'da Yapılanlar Yapmak İstediklerimizin Küçük Bir Bölümü'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahallelerde gerçekleştirdiği halk toplantılarına Çanta Mahallesi ile devam eden Işıklar; “Çanta’da yolun girişinden başlayarak, esnafı canlandıracak, hizmet sektörlerini hareketlendirecek ve bölgeye vizyon katacak projeler hayata geçireceğiz” dedi. 

Silivri Belediyesi Halk Toplantıları Çanta Mahallesi’nde devam etti. Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, diğer mahallelerde olduğu gibi Çanta’da da, yıl boyunca yapılan çalışmaları paylaşarak 2015 yılında yapılması planlanan projeler hakkında vatandaşların öneri ve taleplerini dinledi. 

IŞIKLAR; “ÇANTA’DA EKONOMİK VE KÜLTÜREL HAREKETİ SAĞLAYACAĞIZ”

Çanta’da yapılan meydan, park ve yol çalışmalarının ardından bu dönem bölgede ticari ve kültürel hareketlilik yaratacak çalışmaları hayata geçirmek istediklerini beliren Başkan Işıklar; “Altı yıldır gelenekselleşmiş bu toplantılarımızda yılın muhasebesini yaparak, hayata geçirilmiş ve bir sonraki yıl için planlanan projeleri konuşuyoruz. Mahalle meclislerimiz yılın her ayı düzenli toplanarak, mahallenin günlük ve geleceği şekillendirecek ihtiyaçlarını tespit ederek belediyemiz tarafından çözümünü sağlıyor. Muhtarlarımızın da hakkını teslim edelim. Bu süreçte her zaman işbirlikçimiz ve yol göstericimiz oldular. Bugüne kadar Çanta’da yapılanlar, yapmak istediklerimizin sadece küçük bir bölümü. Şehirler doğar, gelişir ve sonsuza kadar yaşar. Biz de teslim aldığımız bu emaneti geleceğe taşıyacağız. Bu dönem Çanta’da yolun girişinden başlayarak, esnafı canlandıracak, hizmet sektörlerini hareketlendirecek ve bölgeye vizyon katacak projeler hayata geçireceğiz. Eski ve yeni Çanta arasındaki kopukluğu ortadan kaldırarak bölgede ekonomik ve kültürel gelişimi sağlamayı hedefliyoruz” dedi. CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun ve Başkan Yardımcısı Hasan Solak, vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayarak, öneri ve taleplerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

2014 YILINDA ÇANTA’DA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2014 yatırım faaliyetleri kapsamında Çanta’da, kaldırımlarda ve yeşil alanlarda bulunan ağaçların budamaları, mahallemizin yeşil alanlarına mevsimlik çiçek dikimleri ve bakımları gerçekleştirildi. Mahallemiz Belediye Ek Hizmet Binası, Sağlık Ocağı, Muhtarlık Binası etrafı çiçek dikimi, bakım ve temizlikleri periyodik olarak yapıldı. Cami bahçelerinin bakımı, mevsimlik çiçek dikimi, budama, ilaçlama ve mıntıka temizliği yapıldı. Spor sahalarının, spor aletlerinin, süs havuzunun bakımları, tamiratları ve yenilemeleri gerçekleştirildi. 

NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2015-2019 yatırım programı kapsamında Çantaköy’de, Lider 16 Tepekent park düzenlemeleri hayata geçirilecek. Çağdaşkent hobi parkı düzenlemeleri yapılacak. Kırmızıgül Caddesi Erce Sokak çocuk parkı düzenlemeleri gerçekleştirilecek. Cambaztepe basketbol sahası düzenlemeleri yapılacak ve Sümer Sokak çocuk oyun alanı düzenlemeleri oluşturulacak. 

Foto Galeri için alternatif link