Festival Klasiği Yağlı Güreşler Büyük İlgi Gördü

16.Erguvan Festivali kapsamında, Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlendi. Çatalca Belediyesi tarafından hazırlanan Çatalca Er Meydanı'nda gerçekleşen güreşlere katılım oldukça yoğundu.

Festival Klasiği Yağlı Güreşler Büyük İlgi Gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Güreşlere Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Yalova Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Cumhuriyet Halk Partisi İl Yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, DİSK eski Başkanı ve CHP İstanbul eski milletvekili Süleyman Çelebi, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Çatalca Güreş Ağası Hasan Koç, Çatalca Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları başkanları, İstanbul'dan ve il dışından gelen güreş ağaları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.


ÇATALCA'DA BAŞPEHLİVAN RECEP KARA

16. Erguvan Festivali’nin son günü olan 30 Ağustos 2015 Pazar günü düzenlenen Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, pehlivanların heyecanlı maçlarına sahne oldu. Sabah saat 11.00’da başlayan mücadelelerde; minikler, teşvik, tozkoparan, ayak, deste küçük, deste orta, deste büyük, küçük orta küçük, küçük orta büyük, büyük orta, başaltı ve baş pehlivan kategorilerinde pehlivanlar mücadele ettiler. Baş pehlivanlık mücadelesinde Fatih Atlı ile karşılan Recep Kara, bu mücadeleden galip ayrılarak 2015 Çatalca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerini şampiyon olarak tamamladı ve şampiyon oldu. Dereceye giren baş pehlivanlara madalyalarını, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil verdi. 

“ATA SPORUMUZU YAŞATMALIYIZ”

Müsabakalar sırasında konuşan Başkan Cem Kara; “Bugün ülkemiz için tarihi günlerden biri. Bu vatan için kanlarını, canlarını feda etmiş şehitlerimizi, büyük zaferin kazanılmasının 93. yılında bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz. Bu tarihi günde düzenlemiş olduğumuz, Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Sabah saatlerinden itibaren tribünleri hiç terk etmediniz ve bu heyecanlı mücadeleleri ben de sizler gibi büyük bir heyecanla izledim. Ata sporumuzu yaşatmalıyız ve korumalıyız.” dedi.


BAŞKANA ALTIN KEMER

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Çatalca Güreş Ağası Hasan Koç tarafından, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya güreşe verdiği katkılardan dolayı altın kemer hediye edildi. Öte yandan Çatalca Güreş Ağası Hasan Koç'a ağalık kupası verilirken, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim'e ve Çatalca Güreş Ağası Hasan Koç'a katkılarından dolayı plaket verildi.