Muavin şehidin kemiklerini sızlattı

Çatalca Özel Halk otobüsü muavini, ücretsiz kartıyla otobüse binen şehit annesi Aysel Gürel'le tartıştı. Baygınlık geçiren Gürel, 'Biz bu devlete evladımızı verdik. Artık bu kartı göstermeye korkar oldum' dedi

Muavin şehidin kemiklerini sızlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÇATALCA’DA yaşayan şehit annesi Aysel Gürel, geçtiğimiz cumartesi günü ücretsiz biniş kartını kullanarak Çatalca Özel Halk otobüslerinden birine bindi. Ancak M.Ç. isimli muavin 'bu kart bizde geçmez' diyerek ücret istedi. Yaşanan tartışmanın ardından Şehit Piyade Er Halil İbrahim Gürel'in annesi Aysel Gürel fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı.

Evladımı verdim
Hastanede tedavi altına alınan Gürel, “Şehit Yakını kartımı göstererek otobüse bindim. Muavin bana ücretsiz kartlar panosunu göstererek “burada bu kart yok. Ücret vereceksin” dedi. Sonrasında defalarca bir şeyler söyledi ve ben bir anda fenalaştım. Dudaklarımın kanadığını gördüm. Sonrası hastaneye kaldırılmışım" diyerek olayı anlattı. Olayın ardından muavin ve otobüs sahibinin kendisinden özür de dilediğini söyleyen Gürel, “Bize bu kartları devletimiz verdi. Biz de bu devlete evladımızı verdik. Artık bu kartı göstermeye korkar oldum” ifadesini kullandı.
Muavin işten çıkarıldı
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çatalca Otobüsçüler Birliği Başkanı Muzaffer Ergün ise “Bugüne kadar ne bir gazimize, ne bir şehit yakınımıza tek bir saygısızlık söz konusu olmamıştır. Bir kişinin yapmış olduğu hatanın tüm otobüsçülerimize mal edilmesini gönlümüz arzu etmez. Biz Çatalca otobüsçüleri olarak şehit annemize yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz. Saygısızlığı yapan muavinin işine son verilmiş olmak ile beraber tüm otobüsçüler camiası olarak aramızda bu tarz kişileri barındırmayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın diyoruz” ifadesini kullandı. 

GAZETE DAMGA/BAHADIR SÜGÜR