Işıklar ve Ekibi Çayırdere'deydi

Bir gecede iki ayrı halk toplantısı gerçekleştiren Başkan Işıklar, Beyciler'in ardından Çayırdere Mahallesi'nde hemşerileriyle bir araya geldi. Toplantıya mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Işıklar ve Ekibi Çayırdere'deydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir gecede iki ayrı halk toplantısı gerçekleştiren Başkan Işıklar, Beyciler’in ardından Çayırdere Mahallesi’nde hemşerileriyle bir araya geldi. Toplantıya mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. 

Silivri Belediyesi Halk Toplantıları Çayırdere Mahallesi’nde devam etti. Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıya Çayırdereliler yoğun katılım gösterdi. CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Yönetimi, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Sorumluları ile Muhtar Mustafa Dönmez katıldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, toplantıda devir teslim süreci hakkında bilgi vererek, mahallede yapılan çalışmaları ve 2015 yılında yapılması planlanan projeleri paylaştı. 

IŞIKLAR; “BİRBİRİMİZE HOŞGÖRÜYLE BAKARSAK, AŞAMAYACAĞIMIZ PROBLEM YOK”

Yeni mahallelerle birlikte Silivri’nin büyük bir aile olduğunu dile getiren Işıklar, şunları söyledi; “Bugün sizlerin huzuruna köylerin mahalle olmasından bu yana yaptığımız çalışmalar ve gelecek yıla ilişkin projelerimizi paylaşmak için geldik. Sizlerin görüş ve önerilerini alarak çalışmalarımıza başlayacağız. Karşınıza iç vicdan huzuruyla çıkıyoruz. En önemli şey taşıdığınız niyettir. Art niyetli değilseniz, olası hatalar insanlar içindir. Geçmiş önemli değil, biz geleceği konuşmak için geldik. Geçmişi değiştirme şansımız yok ama geleceği şekillendirmek bizim elimizde. Sağlığından eğitimine, işinden aşına, yoksulundan engellisine tüm kenti bir bütün düşünüyoruz. Belediye büyük bir aile, biz böyle bakıyoruz. Birbirimize hoşgörüyle bakarsak, aşamayacağımız problem yok. Bir arada olmanın verdiği gücü kimse bozamaz.” Başkan Işıklar, sunum eşliğinde çalışmaları ve projeleri aktararak, mahalle sakinlerinden gelen soru ve önerileri dinledi. 

2014 YILINDA ÇAYIRDERE’DE NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2014 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Çayırdere Düğün Salonu’nun tesisat, aydınlatma ve çatı tamiri yapıldı. Muhtarlık önünde bakım, temizlik ve mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi. Birinci Çocuk Parkı’nda 1315 metrekare yeşil alan, 351 metrekare sert zemin düzenlemesi yapılarak; oyun gruplarının yenilendi ve kum havuzları temizlendi. Mahallede bulunan ikinci Çocuk Parkı’nda ise 215 metrekare yeşil alan, 170 metrekare sert zemin çalışması yapılarak çocuk oyun gruplarının bakımları gerçekleştirildi. İlkokulun bahçesinde ve çevresinde temizlik, bakım onarım çalışmaları yapıldı; okula iç, dış ve tavan boyası tedarik edildi. Mahalle genelinde çim biçme çalışmaları ve ağaç dikimi gerçekleştirildi. Futbol Sahası giriş kapısı ve kale direkleri tadilatı yapıldı .Bekleme Durağı Boyama İşi, Çayırdere Mahallesi Kapalı Pazar Yeri aydınlatma çalışması, İlköğretim Okulu elektrik aydınlatma tadilatı ve ek hizmet binası elektrik aydınlatma tadilatı gerçekleştirildi. 

2015 YILINDA NELER YAPILACAK? Silivri Belediyesi 2015 yatırım programı kapsamında Çayırdere Mahallesi Meydan Düzenleme çalışması yapılacak; düzenlemeler kapsamında 3200 metrekare mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım yapımı, 500 metrekare beton parke taşı yol,  650 metre bordür imalatı, 100 metre yağmur oluğu imalatı ve 250 ton asfalt tamiri yapılacak. İlkokul bahçesi futbol sahası düzenleme ve bakım çalışması gerçekleştirilecek. Çayırdere Futbol Sahası düzenleme ve çim yapımı ile Park ve Basketbol Sahası düzenleme çalışmaları yapılacak. Futbol sahası ile düğün salonu arasındaki alanda düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek.