Işıklar ve Ekibi Çeltik'teydi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında Çeltik Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahallede yapılan ve 2016 yılında yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.

Işıklar ve Ekibi Çeltik'teydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında geçtiğimiz akşam Çeltik Mahallesi sakinleriyle buluştu. Köy tüzel kişiliklerinin sonlandırılmasının ardından Silivri Belediyesi’ne bağlanan mahallelerde bir yıl boyunca yapılan çalışmaları anlatan Başkan Işıklar, sorun ve eksikleri mahalle sakinleriyle birlikte tespit ediyor. Çeltik Muhtarı Beyzat Bayguş’un ev sahipliği yaptığı toplantıya Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve birim amirleri katıldı.

 

IŞIKLAR: “MUHTARLARIMIZLA BİZİM TEMSİLCİMİZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bütün mahallerde yaptığımız toplantılarımızda gelip buraya Silivri Belediyesi olarak ne yapmışız? Neyi yapmıyoruz? Hangi hizmete öncelik verelim? Ne yapalım, hangisi olsun bunu beraber konuşarak yapalım istiyoruz. Bu iş böyle yapılır demek için yapıyoruz. Altı senedir hiç aksatmadan her ay düzenli olarak yapıyoruz, muhtarlarımızla sürekli diyalog halindeyiz.  Onların istekleri bizim için birinci derece önceliklidir çünkü talepleri sizin isteklerinizdir. Üniversitelerle tarım konusunda işbirliği çalışmaları yapıyoruz. Arıcılıktan sonra şimdi de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursuna başladık. Buğday ve ayçiçeği eken çiftçi senede 23 gün çalışıyor, 343 gün boş. Ekmese belki daha çok faydası olacak. Altı senedir biz tıbbi ve aromatik bitkileri deniyoruz, hangisi tutar, hangisi en yüksek ürünü verir, satışı nasıl, piyasası nasıl? Amacımız bu toprakları tutmak, korumak. Nasıl korursun topraktan gelir gelirse, ondan iyi kazanç alıyorsak korumayı başarırız. Tarım arazilerinin yağmalanmasını önlemek, bölgede tarımda fakirleşen bu halkımıza, yüksek gelir elde edebilecek yüksek ürün çeşitleriyle yol gösterici olmalıyız. Tarım bizim geleceğimiz.”

                                                          

ÇELTİK MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Çeltik Mahallesi’nde meydan düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Çanta Caddesi, Kuruçeşme Sokak ve Cezaevi Yolunda toplam 17.032 metrekare tuvenan malzeme ile yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Kuruçeşme Mevkii köprü tamiri, Piliçlik Mevkii köprü tamiri, Çeşme yanı yol geçişinde yağmur suyu imalatları gerçekleştirildi. Okullar, camiler, meydan çevresi, çocuk parkları, yeşil alanların bakımı, temizlik, sulama, budama, ilaçlama, aydınlatma, kent mobilyası tamiri işlemleri belediyemizce yapılmaktadır. Çeltik muhtarlık binasında ve çevresinde düzenleme çalışmaları yapıldı. Muhtarlık binasında içinde boya, bakım, temizlik, mevsimlik çiçek dikimi ve peyzaj düzenleme işleri gerçekleştirildi. Çocuk parkına yeni oyun grubu montajları yapılarak, basketbol sahasında onarım çalışmaları yapıldı. Çeltik İlkokulu Atatürk Büstü’nde ve okul bahçesinde düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Okula 400 kg deterjan, 50 adet rulo çöp torbası ve 240 kg boya verilmiştir. Cami bahçesinde peyzaj ve çimlendirme çalışmaları düzenli olarak yapılmaktadır.

 

2016 – 2019 YILLARI ARASINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Çeltik Mahallesi muhtarlık hizmet binası dış cephesi boyanacak. Muhtarlık hizmet binası çatı, teras tamiratı ve yağmur olukları tamiratları yapılacak. Okul duvarı onarılacak. Ulaşım Sokak’ta beton parke taşı imalatı gerçekleştirilecek. Çeltik’te park ve spor alanı oluşturulacak.