7. kattan düştü ama ölmedi

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 7. kattaki evin balkonunda oynarken dengesini kaybederek aşağı düşen 15 aylık Esma Nur bebeği 1. kata asılan halı kurtardı. Halıya çarpıp yavaşlayarak yere düşen Esma Nur, 4 günlük tedavinin ardından taburcu oldu.

7. kattan düştü ama ölmedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan Tuncer Akkoyun ve Süreyya Akkoyun çiftinin ikinci çocuğu olan Esma Nur, 20 Haziran Cumartesi günü akşam saatlerinde balkonda oynadığı sırada dengesini kaybederek 7. kattan aşağı düştü. Ailenin fark etmesinin ardından haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Esma Nur bebeği Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Buradan Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da hizmet veren Özel Star Medica Hastanesi’ne sevk edilen bebeği apartmanın 1. katına asılan halının kurtardığı belirlendi.

Hafif beyin ödemi ve sol bacağında, uyluk kemiğinde parçalı kırık olduğu tespit edilen Esma Nur bebek tedavi altına alındı. Esma Nur, beyin ödeminin toparlanması ve ayağının alçıya alınmasının ardından sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu edildi.

Özel Star Medica Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzman Doktor Osman Arpaz, hastaneye düşme sonucu gelen Esma Nur bebeğin 4 günlük tedavinin ardından tamamen sağlına kavuştuğunu belirterek, "Esma Nur Cumartesi günü akşam saat 22.30 gibi Çerkezköy Devlet Hastanesi’nden hastanemize sevkli olarak geldi. Balkonda oynarken dengesini kaybederek 7. kattan aşağı düşen bir çocuk. Genelde Trakya Bölgesi ve tüm Türkiye genelinde çocuk yoğun bakım açısından bir sıkıntı var. Bu tarz hastalar kolay kolay kabul edilmiyor. Biz Esma Nur’u kabul ederek yoğun bakıma yatışını yaptık. Hafif beyin ödemi vardı. Beyin ödemini toparlayarak daha sonra ortopedi uzmanı ile görüşerek bacağında, uyluk kemiğinde parçalı bir kırık olduğunun tespit edilmesinin ardından ameliyat edildi. Daha sonra ayağı alçıya aldık. Bugün itibari ile Esma Nur’u sağlıklı bir şekilde taburcu edeceğiz" dedi.

"ESMA NUR BİZİM İÇİN BİR KEZ DAHA DOĞDU"
Çocuğunun bu olaydan sonra kendileri için bir kez daha doğduğunu ifade eden Esma Nur’un babası Tuncer Akkoyun, "Çerkezköy’den buraya sevk edildik. Esma Nur 7. kattan düştü. Esma Nur’a bir şey olmaması, hayatta olması tamamen bir mucize. Allah bir kızımızı bize bağışladı. Esma Nur bizim için ikinci defa doğmuş oldu. Bu duruma şükrediyoruz. Bizi buraya kabul eden hastane yönetimi ve kızımızın tedavisinde emeği geçen bütün doktorlara, hastanenin bütün çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Doktorların çabaları sonucu hem hayati riski atlattı hem de bedensel olarak hiçbir sıkıntısı yok. Bu duruma mucize diyorum" diye konuştu.

Ortopedi Uzmanı Önder Küçükyazıcı, tedavinin ardından Esma Nur bebeğin hiçbir sıkıntısının kalmadığını belirterek, "Acil servise getirilen hastamızın uyluk kemiğinin alt tarafında eklemi ilgilendiren bir kırığı vardı. Bu kırığı genel anestezi altında düzelterek, dışarıdan tellerle tespit ederek alçısını yaptık. Hastamızın tedavisini düzenledik. Bundan sonra hiçbir sıkıntısı olmadan hayatına devam edebilecek" ifadelerini kullandı.