Asırlık çınarı ne hale getirdiler!

Ortaköy Millet Bahçe Piknik Alanı'nda bulunan yaklaşık 300 yıllık çınar ağacının, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gövdesi testere ile oyuldu. Meclis üyesi İbrahim Çeşmecioğlu da konuyu sosyal medyaya taşıyarak, bu davranışı gösteren kişi veya kişilere tepki gösterdi.

Asırlık çınarı ne hale getirdiler!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün, Ortaköy Millet Bahçe Piknik Alanı’nda yer alan ve yaklaşık 300 yıllık olan çınar ağacına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zarar verildi. Ağaç testeresi ile gövdesi oyulduğu görülen ağaca kimin ne amaçla böyle bir zarar verdiği belirsizliğini korurken, Silivri Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu da sosyal medya hesabı üzerinden asırlık çınarın son halini paylaşarak bu durumun sorumlularına tepki gösterdi. Savcıları, çevre koruma derneklerini göreve davet eden Çeşmecioğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"AĞAÇ GÖRMÜŞ YAKMIŞLAR

KANAT GÖRMÜŞ KIRMIŞLAR

ŞİMDİDE DÜŞMÜŞLER İNSAN İZİNE

NERDE İNSAN

NERDE IŞIK

VURMUŞLAR."

Boşuna değilmiş sabahtan beri içimin ezim ezim ezilmesi, yankı yankı ağlaması..

Saat 16.30 gibi, baş edilmez bir ağrıyla, uyuyacak gibi değilde, bayılır gibi iki büklüm attım kendimi yatağa. Yüksek doz ağrı kesici bir saat kadar uyumama yardımcı olmuş.

Uyandığımda telefonumu kontrol ettim acele.Ali Ergun aramış.Döndüm hemen kendisine..Üzüntüyle "MİLLET BAHÇE" piknik alanımızdaki büyük çınarın tam ortasının ağaç testeresiyle oyulduğunu haber verdi. Resimlerini de göndererek.

Bu bilge, kadim güzel dost hemen hemen 300 yaşında.Yani neler görmüş neler geçirmiş anlayacağınız ! Çocukluğumuz serin gölgesinde..ilk gençlik aşkarımız ve anılarımız saklı ürkek siperinde..Bugün ellili yaşlarımızda ise, bilgeliği, güzel enerjisi ve dünyaya içkin dostluğunu içimizde hissettiğimiz, ulu dostum

ÇINAR.Gövdesi oyulmuş,sevgisi söndürülmüş, canı can çekişir olmuş !!!

Yüzlerce yıldır kuraklık, açlık, savaşlar, ölüm, gaddarlık ve nefret görmüş ama, BÖYLE ŞEREFSİZLİK GÖRMEMİŞ !!!

NOT :Ayrıca sayın savcılarım,tarım ve doğayla ilgili bütün kurum ve kuruluşlar bu alçaklığı ihbar kabul ETSİNLER.ORTAKÖY HALKI OLARAK İHBARIMIZDIR..