BİZİ KANSER ETMEYİN!

Silivri Çevre Derneği, Silivri'de yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı mücadelesini sürdürüyor. Dün Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesi'nde yapılan toplantıda dernek üyeleri konuyla ilgili yapılacak olan yeni çalışmaları değerlendirdi.

BİZİ KANSER ETMEYİN!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün, Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesi’ndeki Silivri’de yapılmak istenen kömürlü termik santral hakkındaki toplantıya, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Ertuğrul Akçaoğlu, Adem Akıncıoğlu, Ahmet Yücegök, Eyüp Mar, Nihat Özkök, Kazım Ersözlü, Yavuz Dirik, KOS-Kuzey Ormanları Savunması'ndan Yaşar Mersin, Selen Arıkan, Başar Toros, Çağdaş Öztürk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Silivri Kadın Girişimciler Derneği’nden Nursel Erel, Diş Hekimleri Odası Temsilcisi Neşe Elmas, Harita Mühendisleri Odası Temsilcisi Süheyl Kırkıcı ve basın mensupları katıldı.

Muhtarlarla görüşecekler

Katılımcılar, son toplantıdan bu yana yapılan çalışmaları değerlendirdikten sonra, önümüzdeki süreçte izlenecek adımları da konuştular. Görüş alışverişlerinin ardından 6 Mart Pazartesi günü Muhtarlar Derneği’ne bir ziyarette bulunarak termik santral ile ilgili son gelişmelerin muhtarlara da aktarılmasına karar verildi.

8 gündür listeyi hazırlamamışlar

Çevre Derneği üyeleri, KOS  ve Greenpeace üyeleriyle birlikte toplantı sonrasında Silivri Belediyesi’nin yolunu tuttu. Burada Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has ile görüşen heyet, Bakanlar Kurulunun ilan ettiği kamulaştırılacak bölgede  kalan parsellerin sahiplerinin isim listesini almak istedi. Ancak kararın üzerinden 8 gün geçmiş olmasına rağmen listenin hala oluşturulmamış olması, heyettekilerin tepkisini çekti.

Son durak Çayırdere

Heyet Silivri Belediyesi’nden istediği listeyi alamamış olmasına rağmen termik santralin kurulacağı bölge içerisinde yer alan Çayırdere Mahallesi’ni de ziyaret etti. Muhtar Mustafa Dönmez ve köylülerle sohbet eden heyet, bu karara karşı bir dava açılabileceğini söyleyerek bu dava için izlenmesi gereken yöntemi de köylülere aktardı. Köylülerden kamulaştırma alanı içerisinde tarlası olanlardan bazı isimler, bu davayı açmaya hazır olduklarını ancak daha fazla kişiye ulaşılması gerektiğini Ali Korsan ve beraberindekilere ilettiler.

Heyet de Pazartesi günü tekrar ziyaret etmek üzere mahalleden ayrıldı.