Nefes olmak için pedal bastılar

Don Kişot Bisiklet Kolektifi, Silivri Çevre Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü organizasyonda Beyciler'den Çayırdere'ye pedal bastılar.

Nefes olmak için pedal bastılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Trakya'ya Nefes Ol! Termik Santral İstemiyoruz!” diyerek yola çıkan Don Kişot Bisiklet Kolektifi, bugün Beyciler ve Çayırdere halkı ile bir araya geldi. Beyciler’den pedal basan çevreciler, Çayırdere’de de 1 gün süreyle kamp yapacak.

“Nefes olmaya geldik!”

Don Kişot Bisiklet Kolektifi adına bir açıklama yapan Mahir Şirin etkinlikle ilgili bilgi verdi. Şirin yaptığı açıklamada “Termik Santrallere karşı biz ‘Yeryüzüne Özgürlük’ sloganı ile bisikletlerimizi buradaki yaşam alanına destek için geldik. Daha doğrusu Trakya’ya nefes olmak için geldik. Bugün buradaki Çevre Derneği örgütü elemanları ile birlikte köylülerle tanışacağız. Oradaki insanların sorunlarını dinleyeceğiz. Gerekli açıklamaları da yapmış olacak herkes. Termik santraller kurulduğunda bölgede ne tür sorunlar olacak, onların hepsine değineceğiz. Sağlık sorunlarından çevre felaketlerine kadar… Sermayenin bu bölge üzerindeki bütün kirli emellerini gün yüzüne çıkaracağız. Tek amacımız o. onun için geldik.

19 kişilik bir grubuz… Çayırdere’de de bize katılacak olan ekipler var. Daha çok köylülerin katılımı ile de olacak. Bugün birinci turu gerçekleştireceğiz. Sonra kamp alanına çadır kampımızı kuracağız. Sonrasında da Çayırdere’den diğer köylere sürüşümüzü gerçekleştireceğiz.” dedi.

Silivri Çevre Derneği Ali Korsan da Don Kişot Bisiklet Kolektifi üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Eyüp Can BALABAN