SİAD da 'Termik Santrale' karşı

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş imzasıyla yapılan yazılı basın açıklamasında, ülkenin enerji ihtiyacına yönelik 'İhtiyaç olan enerjinin, öncelikle çevre ve yaşam değerlerine gerekli özeni gösteren, milli ekonomiye katkı sunan yerli kaynaklardan sağlanması kadar da önemli bir şey olamaz' denilerek termik santrale karşı oldukları belirtildi.

SİAD da 'Termik Santrale' karşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Hakan Kocabaş imzasıyla yapılan yazılı basın açıklaması şu şekilde:

BİZ DE SİLİVRİ’DEKİ YETKİLİLERE SESLENİYORUZ,

Bilindiği gibi bir süredir gündemimizi Termik Santral oluşturmaktadır.

Ülkemizde, üretim ve sürdürebilir bir yaşam için enerjinin gerekliliğini kimse göz ardı edemez. Ancak çevrenin de yaşanabilir şekilde korunmasına da büyük ihtiyaç vardır. İhtiyaç olan enerjinin, öncelikle çevre ve yaşam değerlerine gerekli özeni gösteren, milli ekonomiye katkı sunan yerli kaynaklardan sağlanması kadar da önemli bir şey olamaz.

Enerjiye en çok ihtiyaç duyan grup olarak bizler, nükleer enerji de dahil olmak üzere kaynaklarımızdan faydalanarak ekolojik çevreyi tahrip etmeyen çalışmaların hepsine de destek olacağız.

Hükümetimiz ve Enerji Bakanlığımızın çalışmaları için de müteşekkir olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Dünyada her geçen gün artan oranda yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliş varken; çalışanlarımızla, ailelerimizle birlikte yaşadığımız Silivri’de bu tür çevreyi kirletici enerjilerden kaçınılması toplum duyarlılığına cevap verilmesi anlamına gelir.

Silivri ve çevresinde oluşan duyarlılığa kayıtsız kalınmasının doğru olmadığını hatırlatmak isteriz.

Kurulacak bir termik santralin toplum kesimleri üzerinde bu kadar tepki görmesinin göz ardı edilemez bir durum olduğunu müzayede etmekteyiz.

Bu konuda üzerimize düşen görev, yetkililere bu projenin gözden geçirilmesini hatırlatmaktır.

Silivri SİAD her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarlılığını ortaya koyarak, toplum nabzını tutup, yetkililere duyarlı bir yol göstermeyi önemsemiştir.

Kamuoyumuza ve tüm yetkililere duyururuz.