Termik Santral mücadelesini Trakya'ya yayacaklar

Silivri Çevre Derneği'nin Silivri'ye yapılması planlanan termik santrale olan tepkisi ve karşı çalışmaları devam ediyor. Son olarak Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesi'nde Silivri Demokrasi Platformu'nu ağırlayan Çevre Derneği, termik santraller konusunda birlikte mücadele etme kararı aldı.

Termik Santral mücadelesini Trakya'ya yayacaklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Çevre Derneği ile Silivri Demokrasi Platformu arasındaki Silivri’ye yapılmak istenen kömürlü termik santral hakkındaki toplantı, Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesi’nde dün yapıldı.

Toplantıya Silivri Demokrasi Platformu adına Süheyl Kırkıcı, Baki Çifçi,Mübeccel Çeşmecioğlu, Hasan Katrancı, Mustafa Yazıcı, Muhsin Bostancı, İsmail Asil, Caner Erdoğan, Şadi Özdemir, Lütfü Durali ve Silivri Çevre Derneği Yönetim Kurulu’ndan Ali Korsan, Ertuğrul Akçaoğlu, Ahmet Yücegök ve Adem Akıncıoğlu katıldı.

Genel olarak termik santralın zararları ve bölgemizde yaratacağı sorunlar ve tahribatlar üzerine görüşülen toplantıda, “bölgede bir kömürlü termik santral istenmediği” konusunda fikir birliğine varıldı.

Bu toplantıları sürdürmeyi ve Silivri’de bulunan çeşitli sivil toplum örgütleri, köy ve mahalle muhtarlarıyla beraber daha da genişletmeyi, ardından bunu "Silivri’de Kömürlü Termik Santral İstemiyoruz" platformuna dönüştürmeyi konuşan taraflar; bundan sonra, santralın yapılacağı yerdeki köylüleri ve Silivrilileri santral hakkında bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtirken, ortak bir yürek ve ortak bir bilinçle santrale karşı birlikte mücadele edileceğini söylediler.

Ayrıca ülkenin çeşitli yerlerinde yapılmaya çalışılan diğer termik santrallere karşı mücadele eden gruplarla iletişime geçerek, kömürlü termik santrallere karşı yürütülen mücadeleyi ortak bir mücadele haline getirme dilekleri de toplantıda işlenen konular arasındaydı.

Silivri’ye Kömürlü Termik Santral Yaptırmayacağız. Yüzde yüz yenilenebilir enerji istiyoruz. Bu güneş, bu rüzgâr bize yeter.diyen Silivri Çevre Derneği yetkilileri, mücadelelerini tüm Trakya’ya yayma ve ülkenin hiçbir noktasında termik santral kalmayıncaya kadar mücadelelerini sürdürme kararlılığını da ortaya koydu.