CHP'li gençler IŞİD'i protesto etti

CHP İstanbul Gençlik Kolları, geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi'nde AKP ve IŞİD aleyhine afiş asan öğrencilere, çivili sopalarla Müslüman Gençlik adı altında bir grubun saldırmasını İstanbul Üniversitesi'nden Beyazıt Meydanı'na yürüyerek tepki gösterdi. Tepki eylemine Silivrili CHP'li gençlerden tam destek geldi.

CHP'li gençler IŞİD'i protesto etti

CHP İstanbul Gençlik Kolları, geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi’nde AKP ve IŞİD aleyhine afiş asan öğrencilere, çivili sopalarla Müslüman Gençlik adı altında bir grubun saldırmasını İstanbul Üniversitesi’nden Beyazıt Meydanı’na yürüyerek tepki gösterdi. Tepki eylemine Silivrili CHP'li gençlerden tam destek geldi.

CHP İstanbul Gençlik örgütü Beyazıt’taki İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi önünde, geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi’nde AKP ve IŞİD aleyhine afiş asan öğrencilere, çivili sopalarla Müslüman Gençlik adı altında bir grubun saldırmasını proteste etmek için toplandı. ‘Katil IŞİD üniversiteden defol!’ sloganları atan gençler, ‘Devrimci öfkemiz katilleri boğacak’  , ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’ , ‘Kurtuluş Yok Tek Başına. Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz’  sloganları atarak Beyazıt Meydanı’na kadar yürüdü.

CHP Silivri Gençlik Kollarınında katıldığı yürüyüşte Silivrili CHP’li gençler, ‘Herkes IŞİD’di, siz işitmediniz, Türkmenler yalnız değildir’ , ‘Gençler IŞİD’e geçit vermeyecek’ , ‘Katil IŞİD, ve işbirlikçi AKP’den hesabı gençlik soracak’ , ‘Kobanê Halkı yalnız değildir’ , ‘Katil IŞİD, Katil AKP!’  yazılı pankart ve döviz taşıdı.

İstanbul Üniversitesi’nden Beyazıt Meydanı’na yürüyen gençlere, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Genç PM Üyesi Elif Uzunşimşek de destek verdi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç’un yaptığı basın açıklamasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da söz aldı.

CHP’li gençler açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CHP Silivri Gençlik Kolları adına Başkan Berker Esen “Kobane halkı yardım bekliyor. Gençlik Kollarımız olarak kullanmadığınız eşyaları sizler adına Kobanelilere yollamak üzere topluyoruz, oradaki halk bizlerden yardım bekliyor, herkesi destek olmaya bekliyoruz.’ çağrısında bulundu.