'Bu kadar tembel ilçe örgütü görmedim'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün 14,30'da Silivri'ye gelerek İlçe Binasında partililerle bir araya geldi. Konuşmaların gerçekleşmesinin ardından Kaftancıoğlu örgüt mensuplarına söz vererek sohbet etti. Parti Üyesi olduğunu söyleyen Erkan Erden'in 'Silivri Belediyesinden hiçbir hizmet alamıyoruz' diyerek CHP ilçe örgütünün 'TEMBEL' olarak değerlendirmesi üzerine salon bir anda buz kesti.

'Bu kadar tembel ilçe örgütü görmedim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün Silivri İlçe Başkalığını ziyaret etti. Silivri Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil, Partisi Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ve çok sayıda partilinin olduğu programda Kaftancıoğlu yaptığı konuşmada “Yaşadığımız bu karanlık günlerde hepimize çok büyük işler düşüyor. Memleketi bu karanlık günlerden kurtarmanın yolunun inandığımızı birbirimize inandırmak ve inancımızın hayata geçmesinin yolunun çalışmak olduğunu birbirimize hissettirdiğimizde bu işin büyük kısmını aşacağımızı düşünüyorum. Sizler 14 şanslı ilçeden birisiniz. Büyükşehiri saraydan alıp yeniden halka verme konusunda hepimize büyük sorumluluklar düştüğünü biliyoruz. Bu hafta sonu gerçekleşecek tüzük kurultayımızdan sonra artık kendi içimizde herşeyi bitirmiş olarak nasıl çalışacağımızı iddiamızı ortaya koyacağız. Sizlerden isteğimi tek şey iddiamıza inanmak. İnanırsak iddiamızı gerçekleştirmek için hiçbir neden kalmayacak. Artık Armutun sapı üzümün çöpü diyerek ayrışma değil, sözle kutuplaşma değil, tam tersi ne yapacağımızı bilerek işte eylemde ve mücadelede buluşma durumunda ve zorundayız” dedi.

Kaftancıoğlu ve Göçengil’in konuşmalarının ardından Partililerle sohbet etmek istedi. Kendisinin partili olduğunu, birçok ilçede görev aldığını söyleyen Erkan Erden, Kaftancıoğlu’na telefonuyla çektiği görüntüleri göstererek Silivri Belediyesinden hizmet alamadıklarını, Belediye ve CHP ilçe örgütünü tembel olduğunu söyledi.

Tembel sözünün kullanmasının ardından salonda buz gibi bir hava oluşurken parti üyeleri duruma tepki gösterdi.

“SİLİVRİ KADAR TEMBEL BİR İLÇE ÖRGÜTÜ GÖRMEDİM”

Erkan Erden sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben 3 buçuk yıldır Silivri’de ikamet ediyorum. CHP üyesiyim. Lütfen sizlerden ricam gelip sokaklarımızı görmenizdir, bizler seçimi parti binasında kazanamayız. Halka inmemiz gerekiyor. Bizim sokaklarımızda genelde ne belediye hizmetlerinden, herhangi bir şekilde belediye kanalından hiçbir şekilde faydalanmıyor. Ne çöpler toplanıyor ne kaldırımlar yapılıyor ve bunlarla ilgili sizlere maillerde attım. İstanbul İl Örgütüne gelip orada da konuştum ama bununla ilgili herhangi bir şekilde bizim parti binamızda veya belediye binamızda herhangi bir hizmet alamıyoruz. Sayın Özcan Işıklar’da bu konuda esnaf ziyareti olsun, halk ziyareti olsun, herhangi bir hizmet alamıyoruz. Bunlar gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Bundan dolayı da sırf Trakya CHP kökenidir, CHP olarak bizler mutlaka alırız diye düşünürsek, buradaki potansiyelimizi azaltmış oluyoruz. Bundan dolayı da biz hizmet alamıyoruz. Ben İstanbul’da birçok ilçede birçok görev yaptım. Ama ben Silivri kadar Tembel bir İlçe Örgütü görmedim” şeklinde konuştu.

“BENİM ÖRGÜTÜME TEMBEL DİYEMEZSİNİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da parti üyesi Erden’e cevaben yaptığı konuşmada “Birincisi, kimsenin adamı olma, kendinin adamı ol.  İkincisi, yerel yöneticilik anlamında hele ki bir Cumhuriyet Halk Partiliyim dediğin için, biz salonlarda toplanarak seçim alınmayacağını biliyoruz, Allah’a çok şükür, Cumhuriyet Halk Partilisin sende biliyorsundur. Belediyelerimizle ilgili, Sosyal Demokrat Belediyecilik yaparken, elbette ki sıkıntılarımız olabilir, elbette ki eksikliklerimiz olabilir, elbette ki yapmak istediklerimiz, yapamadıklarımız ya da uzun vadede yapacaklarımız olabilir. Bizler, kim olursa olsun parti içinde birbirimize dair, iki gün sonra benimde eksikliğim olabilir, ama bana gelip te hiç kimse ama hiç kimse hele ki Cumhuriyet Halk Partiliyim diyen birisi, ben bu kadar tembel birini görmedim diye konuşamaz. Siz bir kere benim örgütüme tembel diyemezsiniz.

“GÖÇENGİL TOPLANTIYI SONLANDIRDI”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İlçe Başkanı Suna Göçengil’in araya girerek toplantıyı sonlandırmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki ilçe örgüt mensupları TÜRAM’a hareket etti.