CHP Aday adayları birlik beraberlik mesajı verdiler

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe örgütü, ön seçimler öncesindeki son toplantısını dün akşam gerçekleştirdi. Toplantı sonunda Milletvekili aday adayları, birlik ve beraberlik mesajı vererek el ele fotoğraf çektirdi.

CHP Aday adayları birlik beraberlik mesajı verdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşan genel seçimler öncesinde siyasi partilerin izleyeceği stratejilerin konuşulduğu toplantılar tüm hızıyla devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe örgütü de dün akşam örgüt toplantısını gerçekleştirdi.29 Mart’ta yapılacak olan ön seçimler öncesinde yapılan son örgüt toplantısında konuşan Milletvekili aday adayları birlik beraberlik mesajı vererek parti üyelerinden Silivri adayları için destek talep ettiler. 

İlçe Başkanı Suna Göçengil’in toplantının açılış konuşmasını yapmasının ardından milletvekili aday adayları kürsüye gelerek kısa birer konuşma yaptılar.

Kürsüye ilk olarak Selami Değirmenci geldi. Değirmenci konuşmasında şu ifadelere yer veridi;”Ülkenin her tarafında sadece Cumhuriyet Halk Partisi konuşuyor ve Cumhuriyet Halk partililer konuşuyor. Bunun sonucu mutlak surette başarı olarak yansıyacaktır tabloya 7 Haziran’da, bundan önce belirlenen milletvekili adaylarımız şuan ki mevcutlar ondan öncekiler ondan bir öncekiler belirlenirken hiçbir şekilde tabanla bağları olmayan hatta birçoğu bildiğimiz gibi parti dışında olan kişilerden oluşuyordu bu listeler…

“EL BİRLİĞİYLE BÜYÜK MÜCADELE VERMEMİZ GEREKİYOR”

..Şimdi bu olaydan kurtulmanın tek bir yolu var. 7 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisine en azından iktidar ortağı yapmak ama bu yola çıkarken hepimizin ortak bir amacı var, Cumhuriyet Halk Partisi mutlak sürrette iktidar yapabilmek. Bunun için elbette el birliğiyle büyük mücadele vermemiz gerekiyor. İşimizin kolay olduğunu söylemek mümkün değil, vermekte zor. Ama şunu da hepimiz bilmeliyiz ki değerli arkadaşlar, Cumhuriyeti kuranlar bugünkü şartların çok daha ötesinde zor şartlarda bu ülkeyi kurdu. O zaman demek ki Cumhuriyeti korumak, kurmaktan daha zor değildir. İşimiz onlardan daha zor değildir. Ama mutlaka ciddi bir gayret göstermemiz gerekiyor. Bu gayret sadece Genel Başkanımıza, partimizin üst yöneticilerine, İl başkanımıza, İlçe başkanımıza düşmüyor. En altta biz parti üyeleri hatta üye olmayan taraftarlarımızın da bu konuda olağanüstü bir gayret göstermesi gerektiği çok açıktır. Değerli arkadaşlar inanıyorum ki bu 126 tane çok değerli birbirinden değerli arkadaşlarımız sizlerin takdirine çıkıyor, karşınıza çıkıyor. Bunların içince kendi iradenizle kendi vicdanınızla değerlendirmelerinizi yapacaksınız. Bu insanlar kim olursa olsun çıkacak insanlar sonuçta 5 milletvekilimiz, bildiğimiz gibi kontenjanla belirlenecek. Toplam 31 milletvekili var bölgemizde. Bizimde adaylarımızın 5 tanesi kontenjanla belirtilecek. Onun dışında seçilecek yerlere gelecek olan arkadaşlarımız sizin tercihlerinizle belirlenen kişilerden oluşacak, İnanıyorum ki o kişiler kim olursa olsun, mutlak surette bundan sonra yüzü örgüte dönük olucak. Her an örgüte hesap vermek zorunda olduğu içinde, hiçbir şekilde bugüne kadar olduğu gibi örgütten partiden halkta bu kadar kopuk yaşamayacaklar. Şuanda seçtiğimiz milletvekillerini seçtik gönderdik, öyle tahmin ediyorum ki seçim gününden bu yana hiç görmediğimiz milletvekilleri var. Seçim bitiyor, dönem bitiyor hala görmediğimiz arkadaşlarımız var. Yüzü örgüte dönük olan, yüzü halka dönük olan yaşadığı bölgede heran insanlara hesap vermek zorunda olan kişilerden oluşacak parlamentonun da ondan sonrasındaki çalışma bölümü çok farklı olacaktır” dedi.

“DİĞER ADAYLARIMIZ İÇİN DE SİZLERDEN DESTEK BEKLİYORUM”

Milletvekili olmadaki sizin amacınız nedir? Diye bana sorduğunuz da ben mücadeleci bir insanım, zor şartlarda iyi işler yapmak için mücadele ettik yıllarca, imkânların eksikliğinden yokluğundan, yakınmadan o günkü imkânlarla en verimli kullanarak işimizi yapma gayreti içinde olduk. Mücadele ettik çok savaş verdik. Bundan sonrada eğer böyle bir görevi üstlenme imkânım olursa, parlamentoda en çok mücadeleci millet vekillerden bir tanesi olacağım.  Ben geçmiş dönemde parlementoda görev alan arkadaşlarımın bu görevi yeterince yaptığına inanmıyorum. Bu yasalar bu ölçüde değişirken, Türkiye’nin bütün kurumları bir bir yok edilirken, sadece sayımız yetmiyor, ne yapalım demenin yeterli olmadığına inananlardanım. Bildiğiniz gibi iç güvenlik yasası son günlerde gündeme geldiğinde başta partimiz olmak üzere ciddi bir direnç göstermeye başladı. Ne zaman? ancak parlamentodaki görev süresi biterken. Değerli arkadaşlar az önce bahsettiğim 2010 yılında ki referandum sonrasında 2011 seçiminden sonra o yasalar birer birer değişirken eğer biz parlementoda oyla hayır vermek yetmiyor. O yasalar değişirken halka bunları yeterince bunu anlatabilseydi. O insanları sokaklara dökebilseydi, onlara önderlik edebilseydik. Bu kurumlar bu ölçüde bugün yok olmayacaktı. Ülkemizde bu hale gelmeyecekti. Şimdi öyle bir hale geldi ki hepimiz boynumuzu uzattık. Ee ne yapalım işte rejim de bitiyor. Cumhuriyetin tüm ilkeleriyle tüm değerleriyle oynanıyor biliyorsunuz. Kurumlar gitti bitiyor, ülke parçalanma noktasına getiriliyor. Ee ne yapalım sayımız yeterli değil diyor. Bunun böyle olmaması gerektiğini mücadele edilmesi geretiğine inanıyorum. Bu amaçla o mücadelenin içinde en önde yer alacaklardan bir tanesi olmaya aday olduğumu da sizlere söylemek isterim. Bunları söylerken de kişisel bir beklenti açısından değil ama kendime elbette oy istiyorum. Oy isterken de, Silivri’den aday olan diğer arkadaşlarıma da en az kendime istediğim kadar onlara da sizlerden destek bekliyorum. Bizim daha birbirimizle mücadele edecek 12 tane ilçemiz var. Silivri olarak birlik, bütünlük içinde olduğumuzu tüm kamuoyununa gösterirsek bilsinki bizden sonraki kuşaklarda Silivrinin bugüne kadar olduğu gibi birlikteliğini bundan sonrada İstabulda ön planda tutmaya sebep olacaklardır. Bunun farkının bunun ne anlama geldiğinin değerini sonradan anlayacaklardır. “dedi.


“BİR MÜCADELENİN İÇİNDEN GELİYORUM”

Değirmenci’nin konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Silivri Eski İlçe Başkanı ve Milletvekili aday adayı Mümin Tuğlu da yaptığı konuşmada “sizlerle son bir buçuk ay için de birkaç kez bu bir tanıtım toplantısında beraber olduk. Kadınlar kolumuzun toplantısında beraber olduk. İlçenin düzenlediği tanıtım toplantısında beraber olduk. Bir kahvaltıda beraber olduk. Gündüzleri beraberiz. Şimdi daha burada kendimi tanıtmak gibi bir durum içinde olmayacağım. Ancak Sayın Başkanımızın da belirtiği gibi bir takım spekülasyonları önleme adına bizim Pazar günü yapacağımız ön seçime tüm arkadaşlarımızın gelmesinde yararı var. Bizler sayın basın emekçimizin de söylediği gibi bu tip bende duyuyorum, ancak şunu söylemekte yarar görüyorum hatırlatmakta yarar görüyorum bir alınganlık değil. Kolay değil ben 22 yaşında lise edebiyat öğretmeniydim. 34 yaşında belediye başkanıydım, şimdi o günden bugüne kadar yılmadan, durmadan gezi eyleminde de vardım. İlçe örgütüyle beraber her törende de vardım. Alternatif çelenk koymada da vardım. Bütün eylemler de vardım. En az yanımızda ki gençler kadar bizde mücadele verdik. Yani bir mücadelenin içinden geliyorum. Türkiyede solcu olmak sosyal demokrat olmak zor bir kavram. Yani üniversite de okurken 68 kuşağında çok sıkıntı çeken bir arkadaşımızın, zorluklarla üniversiteyi bitiren olaylardan biten arkadaşınızım, 12 yıllık öğretmenliğinde yine sosyal demokrat anlayışında olduğumuzdan dolayı öğretmenliğimizin sonlandırılmasını yaşayan bir arkadaşımızın. Hadi belediye başkanı oldum 15 yıl belediye başkanlığımızda da iktidarın bizi rahat bırakmadığı bir belediye başkanımız. Başkanlık dönemi biz muhalefette de belediye başkanlığı yaptık. Ama alnımızın akıyla yaptık başarıyla da çıktık değerli arkadaşlarım…

“İNŞALLAH 3 SİLİVRİLİ ADAYIMIZ ÖN SIRADA SIRALANIR”

..İnşallah 3 Silivrili adayımızla ön sırada sıralanırsa, hiç kimse neden ön sıradasınız diye bize bir hesap soramaz . Değerli arkadaşlarım, biz burada kendi aramızda yarın öbür gün ilçe kongresi olur, diğer seçimler olur, kendi aramızda yarışır, kavga etmeden, birbirimiz kırmadan yarışırız. Ama şimdi biz birbirimizin rakibi değiliz.123 tane daha aday adayı bizim rakibimiz ve biz o arkadaşlarla yarışıyoruz. Onun için burada geçmiş dönemden gelen bizlere darılan küsen vardır, bu dargınlık ve küskünlüklerin hesabı diğer adaylarla yarışırken görülecek politik bir hesap değildir. Pazar günü herkesi getirin ve üçümüze de tam oy verin, diğer tarafta diğer ilçelerden de ne oy alırız, nasıl oy alırız onunla nereye gelirsek gelelim. Çünkü o ilçelerden gelecek oylarla 3 sıra 5 sıra aşağı yukarı getirecek, öyle bir olasılık söz konusu. Bende Selami beyle aynı düşüncedeyim. İnşallah üçümüz de sıralamaya gireriz, çünkü Silivri CHP’nin sürekli yüzünü ağartan bir ilçe “dedi.

Son konuşmayı da Dilruba Önal yaptı. Diğer adayların konuşmalarına katıldığını belirten Önal, parti üyelerine oy verme konusunda bilgilendirme de yaptı.