CHP İlçe Örgütü Akören'deydi

Akören Mahallesi'nde iki ayrı kahvehane toplantısı düzenleyen CHP Silivri İlçe Örgütü, parti politikalarını mahalle sakinleriyle paylaştı.

CHP İlçe Örgütü Akören'deydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 Haziran seçim öncesinde çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, Akören Mahallesi’nde iki ayrı kahvehane toplantısı gerçekleştirdi. CHP 3. Bölge Milletvekili Adayları Taşkan Uysal ve Kemal Deniz Bozkurt ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşma yaptığı toplantılarda CHP Silivri İlçe Yönetimi, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil; “8 Haziran’da iktidarız” diyerek sözü vekil adaylarına ve Başkan Işıklar’a bıraktı.

 

Uysal: “Abbas yolcu, ışık göründü!”

CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Taşkan Uysal gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bunlar Harun’du Karun oldular, mücahitti müteahhit oldular, mazlumdular zalim oldular! İşte bu zalimliğe 7 Haziran’da ‘hadi oradan’ demek için, bugün huzurlarınızdayım. Sizler gibi bizler de bazı şeyleri şikâyet ediyorduk. Cumhurbaşkanı bundan önce başbakandı o bir şeyler söylüyordu, genel başkanımız ona cevap vermekle menkuldü. Dedik ki halkımız kavga istemiyor. İşsizlik artmış, açlık sınırına gelenler 17 milyon, çiftçim tarlalarını ekemiyor hale gelmiş, orman köylüsünün elinden ormanlar alınmış! Kavga etmeyi bıraktık. Bunun üzerine genel başkanımız bir manifesto imzaladı, gördüğünüz gibi ne Recep beyle, ne Davutoğlu’yla uğraşmıyoruz. Bizler çiftçinin dertleriyle uğraşıyoruz, bizler taşeronlaşmayla, bizler orman köylüsünün sorunlarıyla uğraşıyoruz. Bunlarla ilgili ilk defa CHP bir manifesto imzaladı. Dedik ki çiftçiye mazotu 1,5 TL yapacağız. ‘Parayı nereden bulacaksınız’ dediler. Genel başkanımız ve bizler hemen cevabını verdik ‘sen gemiciklere nereden bulabiliyorsun, özel yatlara, uçaklara nereden bulabiliyorsan, bizler onlardan alacağız çiftçiye vereceğiz’ dedik. Bu bizim namus sözümüz. Taşeronlaşmayı kaldıracağız, devlet şirketlerle, taşeronlarla yürütülmez. Bayramlarda iki maaş ikramiye vereceğiz. Hepsini hayata geçireceğiz. Bunlar gidiyor, Abbas yolcu ışık göründü, hepinizin desteğine ihtiyacımız var.”

 

Bozkurt: “Bu ülkenin ayağa kalkması için desteğinize ihtiyacımız var”

CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Kemal Deniz Bozkurt ise şöyle konuştu: “Mevcut hükümet birçok sektörde olduğu gibi maalesef çiftçileri de çok zor durumda bıraktı. Hayvancılık ve tarım sektörü neredeyse bitmek üzere. 1923 yılından 2002 yılına kadar yabancılara satılan toprak miktarı 11 milyon metrekare, 2002’den bugüne kadar yabancılara satılan toprak miktarı 90 milyon metrekare. Bugün tohumumuzu kendimiz üretemiyoruz, hayvan sayısı az olduğu için ithal hayvan getiriyoruz. Amaçları bu sektördeki sadece birkaç firmayı beslemek. Sanayimizde devletin oluşturduğu firmaların tamamını sattılar. Yerine yapılan bir tane fabrika yok. Dolayısıyla işsizlik artıyor, üretim yok, tarımda gelişme yok her geçen gün başkalarının paralarıyla borçlanarak yürüyen bir ekonomi var. CHP öyle programla karşınıza çıkıyor ki; tarım sektöründe, üretim sektöründe sorunların tamamını çözecek programlarımız var. Sizden sadece 4 yıl boyunca yetki istiyoruz, bize destek verin kazanmamız için eşinizden dostunuzdan yardım isteyin. Bu ülkenin ayağa kalkması için sizin desteğinize ihtiyacımız var.”  

 

Işıklar: “Seçim güvenliğinden yoksunuz”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet; insanı kul olmaktan, biat etmekten kurtaran, bir yurttaş olarak bir köylü çocuğunun milletvekili olabilmesini, hatta cumhurbaşkanı, başbakan olmasını sağlayan rejimin adıdır. Şimdi yapılmak istenen ise hanedan sistemine geçmek! 59 İslam ülkesi bizim aydınlığımıza kavuşmak için kan gölüne dönerken, biz o coğrafyalara dönüştürülmek isteniyoruz. Bu ülkeyi hilafetin içine atmak isteyen bir anlayışa karşı seçime gidiyoruz. Seçim güvenliğinden yoksunuz. Namusumuz, vicdanımız dediğimiz oyu sandığa atacağız. Ancak çıkar mı, çıkmaz mı diye endişe içerisindeyiz. Bizim vicdanımızın, onurumuzun çalındığına şahit olduk kaç kere. Buna karşı uyanık olmamız lazım. Hangi partiye oy verdiysek verebiliriz bu doğal haktır. CHP geldiğinde seçim barajları inecek, düşüncelerin, özgürlüklerin parlamentoya yansımasının önünden engelleri kaldıracağız. %10 barajlar koyup milletin oyunu heba edip parlamentoya yansıtmamak demokrasilerde olmaz. İnsanları korkutup, sindirip, baskı altında tutmanın adı demokrasi değildir.”