CHP'li Vekillerden Silivri'de "Hayır" Turu

CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu ve Mahmut Tanal Silivri'de esnaf ziyareti yaptı. Üç vekil esnaflara, referandumda neden 'Hayır' oyu verilmesi gerektiğini anlattı.

CHP'li Vekillerden Silivri'de &quotHayır" Turu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'li vekiller Gürsel Tekin,  Enis Berberoğlu ile Mahmut Tanal referandum çalışmaları kapsamında Silivri’deydi. Tekin, Berberoğlu, Tanal ilk olarak CHP Silivri İlçe Başkanlığı'nda kameralar karşısına geçti.

"FAŞİST BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

Tekin, "50 gündür biz Anadolu'yu dolaşıyoruz. En son Konya ve Afyon’u dolaştık. Gerçekten vatandaşlarımızın çok önemli bir kısmı bu gidişatı, bu anayasanın kendi anayasası olmadığını, bu anayasanın ciddi tehlikelerle dolu olduğunu iyi biliyor. Ama takdir edersiniz ki biz ilk kez, Evren dönemi dahil olmak üzere, hiçbir dönemde bu kadar kamu baskısı, bu kadar devlet baskısı görmüş değildik. Sadece devletin kurumları mı? Hayır. Birebir vatandaşlara da tehditlerin, markajların olduğunu çok iyi biliyoruz. 8 İGDAŞ işçisinin tercihine tahammül edemeyecek kadar faşist bir dönemden geçiyoruz" dedi.

"VAZGEÇİN BU ÜSLUPTAN"

Teklerin yönettiği ülkelerde kan ve gözyaşının olduğunu belirten  Gürsel Tekin, "18 maddeyi getirdiniz dediniz ki 'Millet karar versin'. Şimdi bırakın kardeşim millet karar versin. Milletin kararına hepimiz saygılı olalım dedik. Bundan dolayı  Cumhuriyet Halk Partisi olarak yüzde yüz anayasaya aykırı olduğunu bildiğimiz halde  Anayasa Mahkemesi'ne götürmedik ki, milletimiz kendi kaderini kendi tayin etsin. Şimdi ne istiyorsunuz; 'Hayır kardeşim tahammül edemeyeceğiz'. Ona hakaret edelim, buna hakaret edelim, ona terörist diyelim; vazgeçin bu üsluptan. Yazık günah. Ayın 16'sından sonda hep beraber yüz yüze bakacağız. Biz başka bir ülkeye gidecek değiliz. Bu nasıl bir üsluptur? Koro halinde Sayın Genel Başkanımıza karşı, insanların kavga ederken birbirlerine kullanamayacağı cümleler kullanıyorlar. Ne için yapıyorlar bunu Esad anayasasını Türkiye’de hayata geçirmek için" ifadesini kullandı.

"YALAN SÖYLÜYORSA OCAĞI SÖNSÜN"

Tekin, "Nezaket kuralları kalmadığı için maalesef biz de öyle davranmak zorunda kalıyoruz. Bugüne kadar gerek Sayın Genel Başkanımız, gerek bütün milletvekili arkadaşlarımız, hepimiz olabildikçe nezaket kuralları içerisinde davrandık. Aynen şunu söylüyorlar: ' Kılıçdaroğlu yalan söylüyor'. Bin kere söyledim. Bin bir kere daha söylüyorum; 18 maddenin içeriğiyle ilgili hangi CHP'li eksik söylüyorsa, yalan söylüyorsa ocağı sönsün. Ama bunları siz yalan anlatıyorsanız sizin ocağınız sönsün kardeşim, başka ne diyelim" diye konuştu.

'HAYIR'I ANLATTILAR

Gürsel Tekin,  Enis Berberoğlu,  Mahmut Tanal ile beraberindekiler basın açıklamasının ardından 'Halkın Otobüsü' yazılı propoganda otobüsüne binerek  Silivri'de 'Hayır' turuna çıktı. Tekin, Berberoğlu ve Tanal birçok noktada esnaf ziyaretinde bulundu, onlara referandumda neden 'Hayır' denilmesi gerektiğini anlattı. 'Hayır' turu CHP'li vekiller kamyonetten iş yerine su taşıyan esnafa yardım etti, pazarda tezgahın başına geçip gözleme pişirdi.